Yoeri Duijster en Jeannine Warmerdam de beste tijdens eerst kwalificatie CLoD/NL-Team-Q

Kans op meedoen aan CLoD en NL-team kwalificatie trekt de aandacht van Peelland darters. Deelnemersveld 1e duo-kwalificatie start met 11 heren en 4 dames.

 

Gisterenavond werd in de Oranjebar in Mariahout de eerste van in totaal vier kwalificatie toernooien gespeeld waarvan de winnaars uiteindelijk zullen worden afgevaardigd om namens de PDB deel te nemen aan de NL-selectie dag waar zij dan de kans krijgen om zich in de Nederlandse selectie te spelen en als International in de boeken te komen. Het bijzondere feit deed zich voor dat tegelijkertijd ook de eerste PDB/Oranjebar Road-2-CLoD 2017 kwalificatie werd gespeeld.

 

Bij de heren gingen de kwalificaties met elf deelnemers van start en was het Yoeri Duijster die de beste zaken deed door de maximale 9 punten te pakken nadat hij in de finale had afgerekend met Ed van de Aa. Yoeri was gedurende de avond goed voor 4x 180, gevolgd door Oswin Streden met 3x 180. Ed wist 1x 180 te gooien en 108 te finishen. De hoogste finish was echter voor Ruud Tuijtelaar die 156 uitgooide en ook nog 2x 180 produceerde.

 

Bij het dames toernooi stonden vier dames aan de oche. Hier kwam het uiteindelijk tot dezelfde finale als tijdens de eerste NL-Team kwalificatiedag van afgelopen jaar. Nu was het  echter Jeannine Warmerdam die zich de beste toonde in de jacht op een kans in de NL-selectie door op haar beurt Anneke Kuijten te verslaan. Anneke, die natuurlijk al eerder deel uitmaakte van het Nederlands Team en zelfs zilveren medailles wist te winnen kwam er deze keer niet aan ondanks dat zij als enige dame nog wel een maximum score wist te gooien en zal nog aan de bak moeten om de overige Peellandse dames voor te blijven.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK