twee negende en twee vijfde plaatsen voor de Oranjebar spelers tijdens Lakeside 2018

Lakeside Professional Dart Championship 2018 levert de Oranjebar spelers twee 9e plaatsen (Geert de Vos en Willem Mandigers) en twee 5e plaatsen (Andy Baetens en Richard Veenstra) op.

 

Laatste 16
In de tweede ronde blufte Lakeside debutant Andy Baetens de 2015 BDO Wereldkampioen Scott Mitchell af door met 4-2 te winnen nadat Mitchell vijf kansen miste om de wedstrijd naar een beslissende zevende set te tillen. De 28-jarige uit België afkomstige Oranjebar speler Baetens wist een 2-0 voorsprong te nemen en won zes van de zeven legs  voordat Mitchell een antwoord had en het tij wist te keren.  Via het, onder hoge druk , finishen van dubbel 16 met zijn laatste dart voor de set werd het 2-1 en in de volgende set check-outs van 121 en 141 wist de Engelsman gelijk te komen. Baetens had eerst een 127 finish in de vijfde set en pakte deze set voor een 3-2 voorsprong met een 91 finish via bulls-eye in de beslissende leg. De zesde set ging ook via een vijfde leg naar Baetens waarmee hij de wedstrijd won en de laatste acht bereikte nadat Mitchell vijf kansen miste om de wedstrijd te redden.

 

Willem Mandigers moest via tegenstander Wayne Warren proberen om de laatste acht te bereiken. De 55-jarige dart speler uit Wales werd met 4-2 winnaar na zes sets waarin de wedstrijd op en neer ging. Warren won de eerste twee sets en stond met 2-0 voor in de derde toen Willem Mandigers terug kwam. De Nederlander griste de derde set met een uitstekende finish en de volgende twee sets werden gedeeld. Mandigers leek de wedstrijd naar een 3-3 gelijke stand te tillen maar miste een aantal set-winning kansen in de zesde set waarna Warren de wedstrijd won via een verbluffende 136 check-out.

 

De tijdens dit toernooi door de Oranjebar gesteunde Richard Veenstra versloeg de eveneens Belgische Oranjebar speler  Geert de Vos en liet de Belg slechts drie legs in een straight-sets zege. De Vos had een volledige off-day, veel te veel van zijn pijlen eindigde als verspilde dart, maar dat doet niets aan de prestaties van Veenstra af. De Nederlander gooide briljant. Hij had zeven maximale scores en sloot de wedstrijd af met een gemiddelde van 90,85.

 

Laatste 8
Scott Waites wist via een van de grootste ontsnappingen in de geschiedenis van de Lakeside de laatste vier te bereiken. Hij kwam terug van 4-1 naar achterstand tegen Andy Baetens die hij uiteindelijk kon verslaan na zes matchdarts te hebben overleefd. De Belg miste twee kansen om de wedstrijd met 5-2 te winnen – en vergat nog vier wedstrijd winnende kansen te benutten in de vierde leg van de beslissende negende set. Baetens had nog steeds pijn van die vier missers toen hij de vijfde set startte en Waites extra zout in de wondgooide met scores van 140, 140 en 180. Hij ging verder met het afronden van een 11 darter voor een cruciale voorsprong en hield deze vervolgens vast voor de zege.

 

Michael Unterbuchner speelde tegen Richard Veenstra negen sets die op en neer gingen. Veenstra stond met 2-0 voor, miste kansen voor de derde set – en ging daarna met 4-2 onderuit. Unterbuchner miste match darts in zowel de zevende als de achtste set en dwong een beslissende negende set af. Het bleek dat Unterbuchner de langste adem had; via een cruciale vroege break in de openingsleg met zijn hoogste finish van het kampioenschap. Terwijl Veenstra op 32 stond, richtte Unterbuchner zich op 130 en vond triple 20, triple 20 en dubbel vijf. Hierna keek de Duitser niet meer achterom en maakte het karwei zonder fouten af.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK