Top prestatie van Nico Thissen tijdens CLoD leidt tot Runner Up positie

Oranjebar dankzij Nico Thissen vertegenwoordigt in finale van Champions League of Darts met Runner Up plaats als resultaat.

Afgelopen zaterdag is in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee de Champions League of Darts 2014 gespeeld. Dit toernooi geeft talentvolle spelers die zich hiervoor hebben te weten te kwalificeren de mogelijk zich te plaatsen als deelnemer aan het wereldtop dartstoernooi de Zuiderduin Masters 2014 wat ook op televisie zal worden uitgezonden.

 

In het deelnemersveld waren verschillende Oranjebar spelers terug te vinden. Zo waren Davey van der Zande, Nico Thissen en Anneke Kuijten aanwezig dankzij hun kwalificatie namens de PDB welke in de Oranjebar werd gespeeld. Ook Willem Mandigers en Arno Louwers die voor teams van de Oranjebar uitkomen waren aanwezig, zij hadden zich gekwalificeerd via de KDO.

 

De meest succesvolle speler van dit gezelschap was echter Nico Thissen die het tot de finale wist te brengen dankzij een Bye in de eerste ronde, 4-0 winst op Kevin Dijkstra, een 4-2 overwinning op Lex van Berkel waarna in de kwartfinale met 5-2 met Willem Mandigers werd afgerekend gevolgd door een 2-5 winst tegen Frans Harms in de halve finale die dus goed was voor een plaats in de finale.

 

In de finale moest Nico het opnemen tegen de winnaar van afgelopen jaar, de Haagse Yordi Meeuwisse die het afgelopen seizoen constant goede prestaties heeft neergezet en dit vandaag wederom met een finaleplaats bevestigde.

 

Heren finale:  Yordi Meeuwisse – Nico Thissen   2 – 0  setstanden 3-0 : 3-0

Een korte finale  die slechts 6 legs duurde. Voor Nico Thissen ook één om zo snel mogelijk te vergeten. Nico die vriend en vijand vandaag verraste door enkele kanshebbers op de titel genadeloos te kloppen had toch een heel ander verloop van de finale in zijn gedachte. Het kwam er helaas niet uit tegen Yordi Meeuwisse die nu met de smaak van Zuiderduin Masters 2013 in het geheugen sterk aan deze partij begon.

 

In de tweede leg van de eerste set gooide Yordi de eerste 180 van de partij terwijl Nico van meet af aan tegen zichzelf moest spelen. Een 120 finish zette de stand op 2-0 en in de derde leg was dubbel 8 goed voor de eerste set winst.

 

In de eerste leg van de tweede set krijgt Nico Thissen dan een kans voor een punt maar krijgt 48 niet uit en wordt dan gebroken door Yordi. Een 18 darter in leg twee van de tweede set was goed voor 2-0  en na een gemiste match dart op tops in de derde leg gaat 40 daarna alsnog uit met twee darts en is de tweede titel op rij voor Yordi een feit. Ondanks dat de titel net niet mee naar huis ging kan Nico terugkijken op een zeer goede prestatie waarmee hij zichzelf nationaal op de kaart heeft gezet.

Wellicht betekent dit resultaat de omslag voor Nico in zijn dart carrière en kan het hem motiveren om een aantal grotere en internationale toernooien te gaan spelen.

 

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK