Tony Martinez wint de Road to PDC Q-School 2022 finaledag en vergezelt Wouter Vaes in jacht op tourcard

Tweede ticket voor deelname aan de PDC Q-School 2022 gewonnen door Tony Martinez die als sterkste overeind bleef in het dubbel knock-out format. Oswin Streden wordt Runner Up, derde en vierde plaats gaan naar Joey Greijn en Barry Zander.

 

Zaterdag 18 december 2021 stond in het teken van de finaledag van de H&S Oranjebar Road to PDC Q-School 2022. Nadat Wouter Vaes al de ranking wist te winnen en hiermee het eerste ticket in handen kreeg, zou vandaag het tweede ticket worden vergeven. Na wat afmeldingen van diverse spelers die zich geplaatst hadden moesten er toch nog wat reservespelers opgetrommeld worden. Uiteindelijk is dit allemaal gelukt en verschenen er 24 darters aan de oche in Mariahout.

Door de beperkende maatregelen werd er om 12.00 uur gestart. Uiteindelijk was het om 17.00 uur klaar. In dit tijdsbestek zijn er maar liefst 70 wedstrijden gespeeld!

 

Er werd gestart met een warming-up in acht poules van drie darters, zodat iedereen deze middag minimaal 4 wedstrijden zou spelen. De zeven finalisten van de kwalificatiedagendagen en de vervolgens hoogst geëindigde speler op de ranking werden groepshoofden van deze poules. De overige deelnemers werden daarna ingeloot in de verschillende groepen. Het eerste uur stond in het teken van deze poulesfase. Vervolgens kon er gestart worden met het toernooi waar de ticket voor deelname aan de PDC Q-school kon worden gewonnen en om het extra spannend te maken werd er gekozen voor het double knock-out formaat. De nummers 1 van de poules ontvingen een bye naar de volgende ronde. De nummers 2 en 3 moesten eerst een voorronde spelen.

 

Tony Martinez en Joey Greijn wisten de finale aan de winnaarszijde te halen. Hierin wist Tony met 4-0 te winnen. Joey ging dus naar de andere zijde van de sheet en kreeg later nog een herkansing. Tony had door de winst even rust tot de grote finale.

De wedstrijd waarbij de verliezer een 4e plaats toegewezen kreeg ging tussen Oswin Streden (gem. 67.46) en Barry Zander (gem. 64.63). Barry liet vandaag al enkele mooie wedstrijden zien. Helaas was de tank voor hem leeg en mede door een leg waarbij beide heren de dubbel pas veel te laat wisten te raken, bleven de gemiddeldes laag. Oswin wint met 4-2. Vervolgens kwam Oswin oog in oog te staan met Joey Greijn. Deze wedstrijd ging gelijk op en kwam aan op de beslissende leg. Deze wist Oswin (gem. 85.47) te winnen van Joey (gem. 84.25). De wedstrijd wordt in zijn voordeel beslist met 4-3.

De finale werd gespeeld door de 69-jarige Oswin Streden en de Belg Tony Martinez. Ondanks de leeftijd van Oswin gooit hij nog gewoon lekker zijn pijltje en is het in dit deelnemersveld al een mooie prestatie om de finale te halen. Dan Martinez, vandaag nog ongeslagen en met de hoogste finish al op zak van 142. De finale werd met 5-2 gewonnen door Tony (gem. 76.06) ten koste van Oswin (gem. 71.47). Tony Martinez wint  dus het ticket voor deelname en verblijf tijdens de PDC Q-School 2022 welke beschikbaar is gesteld door de sponsors H&S Betonwaren en Oranjebar Mariahout.
Bij de laatste 3 wedstrijden is er gebruik gemaakt van Dartconnect. Via een tablet worden de scores ingevuld en worden alle statistieken bijgehouden.

 

Hieronder alle resultaten van het toernooi;

 

Winner : Tony Martinez
Runner-Up : Oswin Streden
3th : Joey Greijn
4th Barry Zander
5th/6th : Davy van der Zande en Ruud van der Kruijs
7th/8th John de Wit en Willem Mandigers
9th/12th : Stijn Donkers, Dennis van der Steen, Dimitri Triekels en Roel Geelen
13th/16th Colin Philippi, Maik Jordans, Kestutis Bulota en Kevin Lens
17th/24th JeePee Hendrix, Patrick van Osch, Danique Stroek, Danny Schellekens, Caroline Timmermans, Eddy Rayer, Peter van den Broek en Roland Stokmans

 

Bijzondere resultaten

(100+ finishes)

105 door Patrick van Osch

108 door John de Wit

110 door Ruud van der Kruijs

112 door Kevin Lens

114 door Oswin Streden

120 door Oswin Streden

124 door Ruud van der Kruijs

131 door Tony Martinez

140 door Ruud van der Kruijs

142 door Tony Martinez

 

(180 scores)

1x door: Jean-Pierre Hendrix, Willem Mandigers, Kevin Lens, Ruud van der Kruijs, Peter van den Broek en Dimitri Triekels

2x door: Stijn Donkers, Kestutis Bulota en Dennis van der Steen

3x door: Davy van der Zande en Roel Geelen

4x door: Barry Zander en Colin Philippi

6x door: Tony Martinez

7x door: Joey Greijn en Oswin Streden

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK