Super League Nederland Speelronde 14: Oranjebar 1 boekt belangrijke zege en behoudt voorsprong

Oranjebar 1 weet zich dankzij winst favoriet voor kampioenschap in de Hoofdklasse. Doek valt voor Oranjebar 2 en 3 na verlies waardoor degradatie niet kan worden ontlopen.

 

Afgelopen zaterdag werd de veertiende speelweek in Super League Nederland gespeeld. Met het eind in zicht neemt de spanning, met name in de Hoofdklasse, voor het kampioenschap toe.

 

Hoofdklasse
De nummer één en twee van de stand hadden het lastig, maar wonnen wel. Oranjebar 1 won na de Round Robbin te hebben verloren alle singles, maar zag Café Kremer in de koppels sterk terugkomen. De over de winst of gelijkspel beslissende solopartij werd gewonnen door Oranjebar speler Geert de Vos die Café Kremer captain Michael Stoeten versloeg. Ook Dibo Darts won met 6-4 en blijft dus volop in de achtervolging. In deze partij werd Rick Hofstra de matchwinnaar, want hij haalde met de winst in de beslissende solopartij tegen Kurt van de Rijck het winnende punt binnen. The Switch DSWN Den Haag wist thuis met 7-3 te winnen van Oranjebar 3 dat dankzij dit resultaat verzekerd is van degradatie. Een zwarte bladzij in de geschiedenis van de Super League was het resultaat van de wedstrijd tussen de Rietplas en de Café Schot die wegens een handgemeen werd gestaakt. De NDB heeft de zaak in onderzoek en z.s.m. een uitspraak doen met betrekking tot de gevolgen.

Overgangsklasse B
Oranjebar 2 streed dit weekend voor de laatste kans op handhaving in de SLN. Helaas liepen zij in Nederhemert bij L&L tegen een 9-1 oor wassing op waardoor Oranjebar 2 degradatie niet meer kan ontlopen. Ongemeen spannend blijft het aan de top in deze klasse. Red Alert Bet Kolen en de Zwaantjes geven elkaar geen duimbreed toe en staan ook na dit weekend precies gelijk. Red Alert Bet Kolen wist met 8-2 te winnen van Café Kafé Doetinchem. Met exact dezelfde cijfers ontdeden de Zwaantjes zich van Dart Team Venlo. Café d’n Beer verstevigde zijn derde positie door met 6-4 te winnen van Sterkdarts Goudenregenbar 2 en de Fantics versloegen in Weert DC Ambiance met 8-2.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK