SINGHA Beer GSoD avontuur Oranjebar spelers eindigt in groepsfase

Oranjebar spelers Geert de Vos en Michel van der Horst uitgeschakeld voor tweede ronde na dubbelverlies in groepfase; beide zijn een ervaring rijker en een illusie armer.

 

Dit weekend werd gestart met de PDC SINGHA Grand Slam of Darts 2015. In de Wolverhampton Civic Hal werden op zaterdag de 1e rondes in de groepfases afgewerkt waarna op zondag de 2e wedstrijd in diezelfde groepsfase op het programma stond.

 

Michel van der Horst moest het in Poule F opnemen tegen o.a. James Wade, Keegan Brown en Mark Webster. In zijn debuut wedstrijd op zaterdag trof Michel meervoudig : Major” winnaar James Wade. Michel kwam hierin tot een gemiddelde van 87,73 en wist twee legs te pakken maar zag zijn tegenstander met een 5-2 overwinning van het podium stappen. De tegenstander op zondag was de jeugd wereldkampioen Keegan Brown. De wedstrijd ging gelijk op en de legs werden tot aan 4-4 netjes verdeeld.Hierbij moet worden aangetekend dat de Engels jeugdspeler hiervoor wel twee 100+ finishes nodig had maar tegelijkertijd ook matchdarts miste. In de beslissende leg flikt Keegan Brown het opnieuw en met een 115 finish gooit hij de wedstrijd in het slot waardoor Michel, deze keer met een gemiddelde van 81,59 , nagenoeg kansloos is om de volgende ronde te bereiken.

 

Behalve Geert de Vos bestond Poule G uit tegen Robert Thornton, Terry Jenkins en Jonny Clayton. Geert moest op zaterdag de spits afbijten tegen Robert Thornton en weet zelfs 0-2 voor te komen dankzij een 95 en een 118 finish. Vervolgens stelt Thornton orde op zaken en maakt eerst gelijk waarna hij uitloopt naar 4-2. Geert weet nog 4-3 te maken en dankzij het overleven van matchdarts komt de Belg terug tot 4-4. Toch weet Thornton de zge veilig te stellen en blijft Geert ondanks zijn gemiddelde van 91,85 met lege handen alhoewel het resultaat perspectief biedt om toch verder te komen in het toernooi. De tegenstander van zondag werd de ervaren Terry Jenkins. De man met de bijnaam “the Bull” begon getergd aan zijn wedstrijd tegen Geert nadat hij zich gisteren had laten foppen door zijn tegenstander. De voormalig antiquair gooide alles wat hij wilde en voor Geert er erg in had stond er een 5-0 uitslag in het voordeel van de Engelsman op het bord. Geert gooide een gemiddelde van 87,15 maar was daarmee natuurlijk niet tevreden, ook al om door dit verlies de kans op de volgende ronde verkeken is.

Beide mannen krijgen op maandagavond nog een kans om hun kunsten te laten zien in de laatste groepswedstrijden.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK