PDC Q-School 2020 gaat van start met 9 Oranjebar deelnemers

Van 16 tot en met 19 januari 2020 worden de Europese en Britse Q-School georganiseerd. Verdeeld over de beide locaties liggen ca. dertig Tour Cards klaar voor de PDC seizoenen 2020-21. Een negental Oranjebar spelers zullen proberen een van de Tour Cards te bemachtigen.

 

Wat kan je met een Tour Card?
De spelers die in het bezit zijn van een Tour Card, kunnen aan de Pro Tour-toernooien meedoen; dit zijn Players Championship-toernooien. Daarnaast mag je meedoen aan de kwalificatietoernooien voor de Euro Tour-evenementen, de qualifiers voor de Grand Slam of Darts en World Series of Darts Finals en het allerlaatste WK-kwalificatietoernooi.

 

Q-School
Door de groei van de PDC, besloot de profbond per ingang van 2018 om de Q-School op te splitsen in twee delen;
Een Britse Q-School voor spelers uit Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland, Ierland en Gibraltar in Wigan in het Verenigd Koninkrijk.
De Europese Q-School staat open voor darters uit de volgende landen: Albanië, Andorra, Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Faeröer eilanden, Finland, Georgië, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Groenland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en Oekraïne. De Europese Q-School wordt gespeeld in Hildesheim Duitsland.

Darters buiten Europa mogen kiezen aan welke Q-School zij meedoen. Spelers van zestien jaar of ouder krijgen via deze vierdaagse evenementen de kans om een Tour Card te verdienen voor de seizoenen 2020 en 2021.

 

Tour Cards
Door de splitsing van de Q-School, worden de beschikbare Tour Cards dus ook verdeeld. Op de Britse Q-School liggen sowieso acht Tour Cards klaar. Deze gaan naar de acht finalisten van de vier toernooien. Bij de Europese Q-School krijgt alleen de dagwinnaar meteen een Tour Card.

Verder worden er ook nog vijftien á twintig Tour Cards verdeeld via de Q-School Order of Merits. De verdeling hiervan hangt af van het aantal deelnemers op de beide Q-Schools. Uitsluitsel hierover wordt voorafgaand aan de start van de Q-Schools bekendgemaakt.

 

De PDC heeft de inschrijving voor de PDC Q-School 2020 geopend. Geïnteresseerden kunnen zich via deze link aanmelden.

Inmiddels hebben de Oranjebar spelers Davy van der Zande, Wouter Vaes, Peter van den Broek, Willem Mandigers, Levi Frauenfelder, Gian van Veen, Yoeri Duijster, Patrick Bulen en Andy Baetens zich al aangemeld voor deelname.

 

Kan ik zonder Tour Card nog op het PDC-circuit spelen?
Speciaal voor spelers die een Tour Card zijn misgelopen, is de PDC Challenge Tour opgezet. Twintig toernooien, met telkens een hoofdprijs van 2000 pond. Met goede resultaten op de Challenge Tour zijn overigens ook reserveplekken te bemachtigen voor de Pro Tour-toernooien.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK