Oranjebar Super Ranking XII; Michel van der Horst slaat toe in finale

Oranjebar Super Ranking XII; Michel van de Horst pakt volle winst op 5e speelavond, Roger Jansen eindigt als Runner Up.

 

Afgelopen dinsdag leek het wel of er opnieuw een speelavond was van de TPC 2014 gezien het niveau van de spelers die aanwezig waren om mee te dingen naar de top 16 van de Super Ranking XII. Een deelnemersveld van 21 spelers waarvan er maar liefst 16 uitkomen in een van de Super League Nederland selecties.

 

Dit zou garant staan voor een hoog speelniveau en natuurlijk verrassende uitslagen daar de zogenaamde toppers elkaar eigenlijk niet konden ontlopen in de groepfase. Zo werd de winnaar van de Top Player Competition, Patrick Morelissen, al vroeg uitgeschakeld evenals Jurgen Schats, Patrick Sterks, Davy van der Zanden en Nico Thissen.

 

Om een indruk te geven hier de samenstelling van 2 “poules des doods” van de in totaal 4 groepen waarin gespeeld werd en waaruit slechts de eerste twee spelers van de groep door gingen naar de kwartfinales;

De deelnemers uit groep 1 met Davy van der Zande, Jurgen Schats, Patrick Morelissen, Mark Brouwers en Michel van de Horst haalden allemaal evenveel punten en de nummers 1 en 2 (Michel en Mark) dankten hun positie slechts aan hun legsaldo.

In groep 2 was het nog spannender. Van de spelers Patrick Sterks, Nico Thissen, Arno Louwers, Roel Donkers en Wouter Vaes eindigde Arno op de eerste plaats. De tweede plaats was voor Wouter die in punten, legs voor en legsaldo gelijk eindigde met Roel die uiteindelijk het kind van de rekening werd doordat het onderling resultaat in het voordeel van Wouter eindigde.

 

Voor de kwartfinales wisten Roger Jansen, Oswin Streden, Peter van den Broek en Dennis Klamer zich ook te plaatsen om de strijd aan te gaan waaruit Michel, Wouter, Roger en Arno als overwinnaar uit de bus kwamen. In de halve finales Wisten Michel en Roger opnieuw hun wedstrijd te winnen. Beide finalisten onderstreepte hun finaleplaats met klinkende cijfers. Michel was deze avond goed voor 5x 180 en een 158 finish, Roger ging nog een stap verder met 5x 180 en het uitgooien van 161, 140, 125 en 112. In de finale bleek Michel van der Horst te sterk voor Roger Jansen en greep hiermee 40 belangrijke punten voor de rankinglijst.

 

Uitslag van speeldag 5: 1. Michel van der Horst 2. Roger Jansen 3. Arno Louwers en Wouter Vaes.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 09 september 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK