Oranjebar Super Ranking Ranking 14; Jurgen Schats soeverein in finale tegen Yoeri Duijster

Kwalificatiedag vijf van de Oranjebar Super Ranking 14 betekent dagzege voor Jurgen Schats na overwinning op Yoeri Duijster.

 

Deze week konden eindelijk weer eens 20 deelnemers worden genoteerd bij de Oranjebar Super Ranking en dat zonder een flink aantal vaste bezoekers van dit wekelijkse toernooi. De complete top 4 was wel aanwezig evenals latere winnaar Jurgen Schats en Nico Thissen die altijd voor een verassing kan zorgen.

 

In de groepsfase zouden twaalf van de twintig spelers worden uitgeschakeld en om dit grote aantal nog extra speelplezier te bezorgen werd er spontaan nog een gezelligheid-toernooi georganiseerd met prijzen in natura. De finale van dit extra evenement ging tussen Wessel Driessen en Bjorn Brans waarbij Wessels de sterkste bleek. De acht spelers die zich voor de kwartfinale wisten te plaatsen waren; Oswin Streden, Kevin Verbakel, Taco van de Bogaard, Roel Donkers, Ruud Tuijtelaar, Yoeri Duijster, Nico Thissen en Jurgen Schats.

 

De kwartfinales leverde winst op voor Jurgen, Roel, Kevin en Yoeri wat in de halve finales de leidde tot de wedstrijden Jurgen Schats-Roel Donkers en Kevin Verbakel-Yoeri Duijster.
In de wedstrijd tussen Jurgen en Roel ging het lang gelijk op en moest de beslissende 7e leg worden gespeeld om een winnaar aan te wijzen; Jurgen trok hierbij aan het langste eind. Het treffen tussen Kevin en Yoeri eindigde met een 2-4 uitslag in het voordeel van Yoeri.

 

Gezien het aantal maximum scores en hoge finishes stonden met deze twee spelers ook de sterksten in de finale; Jurgen was deze avond goed voor 8x 180 en een 101+125 finish, Yoeri wist 4x 180 en een 120 finish te produceren. De hoogste finish was met 136 voor Taco van de Bogaard.

In de finale tegen Yoeri Duijster liet Jurgen Schats al snel zien dat hij niet van plan was om het op een laatste leg aan te laten komen en na een 3-1 voorsprong wist hij bij een 4-2 tussenstand ook de volgende leg te winnen zodat hij met 5-2 de dagzege naar zich toetrok. Dankzij deze zege weet Jurgen zich weer in de top 10 van de tussenstand zodat hij weer volop mee doet voor de prijzen.

 

Uitslag kwalificatie dag 4; 1. Jurgen Schats  2. Yoeri Duijster 3. Roel Donkers en Kevin Verbakel.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 14 wordt gespeeld op dinsdag 17 maart 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK