Oranjebar Super Ranking Ranking 11; Braulio Roncero blijft winnen, Arno Louwers Runner Up

Oranjebar Super Ranking 11; Braulio Roncero zet Arno Louwers voet dwars in finale en pakt 2e dagzege.

 

De zesde kwalificatieavond van de OSR-11 werd weer druk bezocht met 18 deelnemers waaronder 9 finalisten uit eerdere edities. Met zoveel kanonnen kon het niet anders zijn dan dat er een aantal grote namen in de groepsfase zouden sneuvelen. Onder de afvallers bevonden zich o.a. Gerard de Jong, Hermie van Orsouw en Oswin Streden die geen van alleen de groepfase wisten te overleven.

 

Wie zich wel voor de kwartfinale wisten te plaatsen waren Nico Thissen, Braulio Roncero, Ruud Kuijten, Arno Louwers, Gert van de Elsen, Fred Burger, Jos Rovers en Anneke Kuijten. In de wedstrijden die volgden werd duidelijk dat Arno en Braulio zich tot de favorieten mochten rekenen gezien hun schijnbaar moeiteloze zeges op hun tegenstander. Vervolgens wist ook Fred zich bij de laatste vier te spelen en was het, verassend, Anneke Kuijten die zich als laatste halve finalist melde na een overwinning op Nico.

 

In de halve finale waren Braulio en Arno opnieuw de sterkste. Eerst maakte Braulio met 4-0 een einde aan de aspiraties van Anneke en daarna deelde Arno een mokerslag uit aan Fred Burger die met 4-1 werd teruggewezen.

 

In de finale maakten beide spelers er een waar spektakel van en wisten zowel Braulio als Arno hun eigen legs te behouden waardoor er een beslissende negende leg aan te pas moest komen om te bepalen wie er met de dag winst vandoor zou gaan. Het was uiteindelijk de van origine Spaanse meester die als eerste voor de wedstrijd mocht gooien en deze kans ook direct wist te benutten. Hiermee leverde Braulio Roncero voor de zoveelste keer het bewijs dat hij ondanks zijn leeftijd nog lang niet mag worden afgeschreven als het om een serieus potje darten gaat.

 

Uitslag van speeldag 6: 1. Braulio Roncero 2. Arno Louwers 3. Fred Burger en Anneke Kuijten.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 10 juni 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK