Oranjebar Super Ranking 43; Bouncers voor Jimmy van Schie in finale en de winst mede dankzij een gemiddelde van 105 voor Wesley Plaisier.

Finaledag van van 43e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Wesley Plasier, Jimmy van Schie, eindigt als Runner Up. Derde plaats is voor Dennis van der Steen. Het neventoernooi werd gewonnen door Martien Smits. Inhoud Mysterie Box wordt via 112 meegenomen door Jimmy van Schie.

Opnieuw kan de organisatie van de Oranjebar kan terugzien op een succesvolle finaledag van een Oranjebar Super Ranking, in dit geval de 43e editie. Van de zestien gekwalificeerden moest deze keer alleen Davy van der Zande afzeggen afzeggen, hij werd vervangen door de eerste reserve Frans Swinkels. Uiteindelijk werd het een mooi dartspectakel met een verwachte top vier als gevolg waarbij alleen Kendji Steinbach ontbrak. Het totale prijzengeld op deze finaledag werd vanwege de goede opkomst gedurende de kwalificatie avonden door Oranjebar uitbater Peter van den Broek verhoogd naar 840 euro wat voor de nodige extra motivatie zorgde.

Een flink aantal bezoekers en deelnemers konden deze avond hun hart ophalen; naast de 16 aan de finale deelnemende spelers waren er nog een aantal spelers afgekomen op het dartspektakel waarvoor ook een neventoernooi werd georganiseerd. Ook het meespelen voor de inhoud van de Mysterie Box was een goede reden om een avondje te oefenen op het uitgooien van hoge finishes. Dit keer was het Jimmy van Schie die, min of meer als pleister op de wond, de winnende finish van 112 wist uit te gooien.

Traditioneel werd deze finaledag gekozen voor een dubbel knock-out format een format van best of 7 legs zodat iedere uitgenodigde speler minimaal 2 wedstrijden speelde. De finale werd verhoogd naar een best of 9 legs. Gekozen werd er evenals de voorgaande finaledagen gebruik gemaakt van de tablets, echter was dit niet live te volgen.

De mannen die vanavond het beste darts lieten zien waren Jimmy van Schie, die zich zonder te verliezen in de finale speelde en Wesley Plaisier, die in de eindfase slechts verloor van voornoemde Jimmy. Via de herkansing bleven Bas Engelen (die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Wattimena) en Dennis van der Steen nog meespelen voor een kans op de titel.

In de finale was er voor de verandering weer eens een herkansing nodig en de partij werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Wesley Plaisier. Hij won met de eerste finale met 5-3 en de tweede finale met 5-2. Jimmy van Schie had tijdens de finale serieus last van bouncers iets waar Wesley natuurlijk geen boodschap aan had en met ruim 105 gemiddeld in de laatste partij liet zien wie de beste was in de OSR#43.

Uitslag Finaledag OSR 43;

Winnaar:           Wesley Plaisier

Runner Up:        Jimmy van Schie

3e plaats:           Dennis van der Steen

4e plaats:           Bas Engelen

5e-6e plaats:      Kevin Lankhuizen en Jermaine Wattimena

7e-8e plaats:      Kendji Steinbach en Dennis Eijsermans

9e-12e plaats:     Rob van Galen, Twan van Helvert, Oswin Streden en Kelvin Mettler

13e-16e plaats:   Frans Swinkels, Mark Speekenbrink, Dennis Zwaga en                      Joey Greijn

In het neventoernooi met acht deelnemers ging de finale tussen Martien Smits en Michael van Wanrooij. Deze werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen door Martien.

De Kille cijfers van het aantal maximale scores (36) en hoge finishes (9) tijdens deze finaledag waren als volgt;

Maximale scores (180)

1x     door Rob van Galen, Dennis Zwaga, Kelvin Mettler en Twan van Helvert

2x     door Dennis Eijsermans en Bas Engelen

3x     door Kendji Steinbach

4x     door Dennis van der Steen

5x     door Kevin Lankhuizen

7x     door Jimmy van Schie

9x     door Wesley Plaisier

Hoge Finishes (100+)

107   door Bas Engelen

112   door Jimmy van Schie

116   door Wesley Plaisier en Oswin Streden

118   door Jimmy van Schie

119   door Dennis van der Steen

120   door Kelvin Mettler

136   door Bas Engelen

151   door Jermaine Wattimena

De eerste kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 44 wordt gespeeld op aanstaande dinsdag 19 maart 2024. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:00 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK