Oranjebar Super Ranking 34; Ook op kwalificatiedag 4 gaat dagzege naar Danny Schellekens

Oranjebar Super Ranking 34 speeldag 4; Danny Schellekens met 5-3 net te sterk voor Davy van der Zande in finale. Wim Donkers moet genoegen nemen met het winnen van de troostfinale na winst op Dennis van Steen.

 

De 34e editie van de Oranjebar Super Ranking is inmiddels gevorderd tot speeldag vier en blijft maar spelers lokken die voor verassingen zorgen. Deze week stonden 16 spelers aan de oche in Mariahout om zoveel mogelijk ranking punten te verzamelen.

 

Het werd deze keer geen 180-festijn hoewel Davy van der Zande met 6 maximale scores evenals Erik van Manen (5x 180) en Danny Schellekens (4x 1800 een aardige duit in het zakje deed. De hoogste finish bleef steken op 164 en werd gegooid door Patrick van Os. En opnieuw werd de prijs opleverende finish van de week (121) niet gegooid dus groeit de inhoud van de Mysterie Box verder.

 

De sterksten van deze week waren Youri Dirks, Stijn Donkers, Rick Kivits, Erik van Manen, Oswin Streden, Davy van der Zande, Axel Valverde en Danny Schellekens. Zij mochten gaan uitmaken wie deze week om de dagzege zouden strijden. Eerst werd afscheid genomen van Rick, Oswin, Axel en Youri. Vervolgens moest Erik afhaken na een 2-4 nederlaag tegen Danny en was Davy met 4-0 de sterkste in de wedstrijd tegen Stijn. Een mooie finale stond zodoende voor later op de avond op de rol.

 

In de verliezersronde stonden deze week toch ook acht spelers te trappelen aan de oche om een gooi te doen naar de troostprijs. Hiervan bereikte Lincy Gloudemans de halve finale waar zij moest buigen voor Dennis van Steen (2-3) terwijl de halve finale tussen Wim Donkers en Patrick van Os in het voordeel van Wim (3-0) werd beslist. In de finale maakte maakt Wim vervolgens de beslissende break waarna hij Dennis met 4-2 van de oche stuurde en er met de troostprijs van door ging.

 

In de strijd om de dagzege stonden twee winnaars van eerdere dagzeges in deze reeks tegenover elkaar. Een saillant detail hierbij was dat beide spelers ook ex-internationals wat dus betekende dat er nauwelijks sprake was van klassenverschil tussen beide spelers. Het werd dan ook een prima finale waarbij de amusementswaarde voor met name de toeschouwers ruim aanwezig was. Deze avond zat Danny Schellekens net even beter in zijn vel dan Davy van der Zande wat uiteindelijk leidde tot een 3-5 overwinning van Danny die zich hiermee bovenin het tussenklassement speelde.

 

Uitslag kwalificatie dag 4; 1. Danny Schellekens 2. Davy van der Zande 3. Erik van Manen en Stijn Donkers.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 34 wordt gespeeld op dinsdag 27 juli 2021. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK