Oranjebar Super Ranking #33; Yoeri Duijster winnaar van het vervolg kwalificatiereeks

Vervolg van OSR #33 levert Yoeri Duijster dagzege op na 5-3 overwinning op Rick Veugelers in finale. Winst in verliezersronde gaat naar Erik van Manen ten koste van Wouter Vaes.

 

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover. Nadat de 33e editie van de Oranjebar Super Ranking was gestart op 10 maart j.l. gooide het Corona-virus gedurende een lange periode roet in het eten maar dartend Nederland is vanaf nu weer welkom om trainingsuren te maken, toernooien en competities te spelen en vooral van de dartsport te genieten zonder allemaal concessies te moeten doen. Vierentwintig spelers wisten dinsdag de weg te vinden naar de Oranjebar voor een ouderwets gezellige Oranjebar dartavond.

 

Na de groepsfase bleven dit keer tien spelers over waarvan Levi Frauenfelder en Dennis van Steen afvielen in de noodzakelijke shoot-out. De acht overgebleven spelers voor de knock-out fase waren; Oswin Streden, Peter van den Broek, Davy van der Zande, Danny Schellekens, Yoeri Duijster, Gian van Veen, Rick Veugelers en John Maesen. Hiervan bleven Yoeri, Davy, Rick en John over voor de halve finales die Rick en Yoeri wisten te winnen tegen respectievelijk John (1-4) en Davy (4-1).

 

Alle overige spelers namen de gelegenheid om weer te kunnen darten waar door deel te nemen aan de strijd om de troostprijs. Voor een plaats in de troostfinale moest Erik van Manen het in de halve finale opnemen tegen Paul Hendrix; hij wist zich via een 0-3 whitewash overwinning te plaatsen voor de finale. De andere finalist moest komen uit het treffen tussen Wouter Vaes en Roland Stokmans; het was Wouter die een finaleplaats afdwong via een, eveneens 3-0 whitewash overwinning. In de aansluitend gespeelde finale om de troostprijs was het Erik die aan het langste eind trok in een zeer spannende wedstrijd die uiteindelijk in 4-3 eindigde in het nadeel van Wouter. Erik kon er niet om malen want de overwinning leverde hem de troostprijs op.

 

Dan was het tijd voor de grote finale. Aan de ene kant was daar Yoeri Duijster die als meervoudig winnaar van OSR dagzeges de finale als favoriet begon. Aan de andere kant was het Rick Veugeler die natuurlijk een flink ervaren speler is (Eredivisie en Super League) en een vaste deelnemer van de Super Ranking waar hij nog nimmer de finale om de dagzege wist te bereiken en dus als outsider zou starten. Het werd een prima en hoogstaande pot darts waarmee de aanwezige toeschouwers werden vermaakt die eindigde in een 5-3 overwinning voor Yoeri Duijster die hiermee liet zien het winnen niet verleerd te zijn. Hiermee werd een top dartavond met alles erop en eraan (behalve dan dat de Mysterie Box deze avond gesloten bleef,  het winnende getal (125) werd niet gefinisht) op grootse wijze afgesloten.

 

Uitslag OSR#33 kwalificatie dag 2 ; 1. Yoeri Duijster 2. Rick Veugelers 3. John Maesen en Davy van der Zande.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatiedag 3 van de Oranjebar Super Ranking 33 wordt gespeeld op dinsdag 14 juli 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK