Oranjebar Super Ranking #30; Benito van de Pas wint finaledag via dubbele zege op Rick Veugelers

Finaledag van van 30e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Benito van de Pas, Rick Veugelers eindigt als Runner Up en Lars Fransen is de beste in het neventoernooi.

 

De organisatie van de Oranjebar kon afgelopen dinsdag terugzien op een succesvolle finaledag van de 30e editie van de Oranjebar Super Ranking. Ondanks dat een aantal gekwalificeerden moesten afzeggen konden ook de vervangers een rol van betekenis spelen met een redelijk verrassende  top vier als gevolg.

 

Een flink aantal bezoekers en deelnemers konden deze avond hun hart ophalen; naast de 16 uitgenodigde spelers waren er nog een aantal spelers afgekomen op het dartspektakel waar voor die bewuste groep extra spelers ook een neventoernooi werd georganiseerd. Ook is het meespelen voor de inhoud van de Mysterie Box een goede reden om een avondje te oefenen op het uitgooien van hoge finishes. Dit keer was er echter geen enkele speler in het finaletoernooi of in het neventoernooi die  de winnende finish (134) wist uit te gooien.

 

Traditioneel werd deze finaledag gekozen voor een dubbel knock-out format zodat iedere uitgenodigde speler minimaal 2 wedstrijden speelde. De mannen die vanavond het beste darts lieten zien waren Rick Veugelers, die zich zonder te verliezen in de finale speelde en Benito van de Pas, die in een eerdere wedstrijd onderuit ging maar vervolgens geen wedstrijd meer verloor. Daarnaast waren ook Yoeri Duijster en Jelle Klaasen (170-144-119 finish) lekker op dreef en bleven tot het laatste moment uitzicht houden op een finaleplaats.

 

De finale zou over twee wedstrijden gaan want Benito van de Pas trok de eerst finalewedstrijd met 3-5 naar zich toe en hield hiermee zijn kans op de toernooiwinst open. Rick Veugelers dacht hier heel anders over en deed er in de beslissende wedstrijd nog een schepje op. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en ook het aantal maximale scores van beide heren was gelijk (ieder 6x 180). De meeste legs gingen werden tussen de 12 en 15 darts gefinished maar toch was Benito iedere leg net even scherper als Rick en wist hij met 5-3 ook de tweede finale naar zich toe te trekken en de eindoverwinning op de 30e finaledag te grijpen.

 

Uitslag Finaledag OSR 30;

1. Benito van de Pas

2. Rick Veugelers

3. Yoeri Duijster

4. Jelle Klaasen

5. Gian van Veen, Levi Frauenfelder, Axel Goverde en Oswin Streden

 

In het neventoernooi ging de winst naar Lars Fransen die in de finale duidelijk te sterk was voor Remon van de Heijden. Met 4-1 stuurde Lars zijn tegenstander van de oche, wat niets aan duidelijkheid overliet.

 

De eerste kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 31 wordt gespeeld op aanstaande / dinsdag 13 augustus. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK