Oranjebar Super Ranking #28; Jermaine Wattimena winnaar van kwalificatiedag 5

Jermaine Wttimena wint dagzege na thriller tegen Benito van de Pas. Erik van Engeland de sterkste in verliezersronde. Mysterie Box blijft gesloten.

 

In de vijfde speelweek bestond degrootste verrassing niet uit een behaald resultaat van een van de deelnemers maar uit het feit dat na lange tijd weer eens een van de ouden zonen van de Oranjebar kon worden begroet. Benito van de Pas, ooit een vaste waarde van de topteams uit Mariahout en als jeugdspeler opgeleid, gepokt en gemazeld voor de dartsport door Peter van den Broek en Braulio Roncero, keerde afgelopen dinsdag terug op het oude nest. Reden hiervoor is dat Benito na een wat mindere periode heeft besloten weer terug te keren naar de basis om via het spelen van veel kwaliteitstoernooien zijn vorm weer terug te vinden en daarna een doorstart van zijn dart carrière te maken.

 

Benito wist de groepsfase te overleven en kreeg bij de laatste acht gezelschap van; Levi Frauenfelder, Paul Hendrix, Oswin Streden, Leander Meyers,Tharsissia Werinussa, Mark Giepmans en Jermaine Wattimena. Na de kwartfinales bleven Jermaine, Oswin, Benito en Leander over voor de halve finales en konden Benito (4-1 overwinning op Oswin) en Jermaine ( 4-0 whitewash winst op Leander) zich gaan opmakenvoor de finale om de dagzege.

 

Intussen was de verliezersronde ook aangeland bij de finale met Roland Stokmans en Erik van Engeland als hoofdrolspelers. Erik liet er deze week geen gras over groeien en declasseerde de arme Roland volledig door hem met 0-4 van de oche te sturen. De troostprijs ging dus met Erik van Engeland mee naar Beek en Donk.

 

De finale om de dagzege tussen de twee PDC rivalen liep uit op een echte titanenstrijd waarbij de legs evenredig verdeeld werden en er 4-4 op het bord stond. In de allerlaatste leg van de finalepartij bleek Jermaine net even scherper en kon de partij met 5-4 in zijn voordeel beslissen. Al het moois dat de darters het aanwezige publiek lieten zien was echter niet genoeg om de Mysterie Box te openen. De benodigde 151 werd door niemand gefinished.

 

Uitslag kwalificatie dag 05; 1. Jermaine Wattimena 2. Benito van de Pas 3. Oswin Streden en Leander Meyer.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatie dag 6 van de Oranjebar Super Ranking 28 wordt gespeeld op dinsdag 06 november 2018. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK