Oranjebar Super Ranking #25; Dag winst voor Gian van Veen, Erik van Manen Runner Up

Gian van Veen pakt zijn 1e dagzege via winst in zinderende finale tijdens laatste kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking #25, Erik van Manen wordt Runner Up. Winnaars TPC Wildcards en deelnemers finaledag zijn bekend.

 

Afgelopen dinsdag was de laatste kwalificatie avond van de 25e Oranjebar Super Ranking waar de deelnemers, die eerder minimaal drie kwalificatiedagen hadden meegedaan, de kans hadden om zich alsnog te kwalificeren voor de finaledag. Het werd een bijzondere avond waarop de favorieten vroeg sneuvelde en waarbij, ondanks meerdere 100+ finishes (inclusief de 127-120-116-110 van Gian van Veen), de Mysterie Box gesloten bleef omdat het winnende getal (125) niet viel.

 

Na de schifting in de groepsfase bleven deze week alleen mannen over voor de kwartfinales en konden de overige deelnemers het beste van hun spel laten zien in de verliezersronde. Na de kwartfinales bleven Erik van Manen, Levi Frauenfelder, Oswin Streden en Gian van Veen over voor de dagzege en na de halve finales tussen respectievelijk Levi en Gian (1-4) en Erik en Oswin (4-0) bleven er dus twee onverwachte spelers over voor de dagzege. In afwachting van de finale konden de aanwezigen intussen naar de ontknoping in de verliezersronde kijken.

 

Hier waren het Tharsissia Werinussa en Ruud Tuijtelaars die in de finale tegenover elkaar stonden. Tharsissia bleek deze avond een maatje te groot voor Ruud en greep met een 4-2 overwinning de troostprijs.

 

In de finale van het hoofdtoernooi was Gian van Veen (deze avond goed voor eerder genoemde 100+ finishes en 4 maximum scores) net even scherper als zijn tegenstander Erik van Manen. Het werd een spannende wedstrijd die de volle negen legs in beslag nam. In de beslissende leg sloeg Gian toe en eiste hiermee zijn eerste OSR dagzege voor zich op.

 

Uitslag kwalificatie dag 12; 1. Gian van Veen 2. Erik van Manen 3. Levi Frauenfelder en Oswin Streden.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Na het verwerken van de uitslag blijken de volgende spelers zich gekwalificeerd te hebben voor de finaledag komende dinsdag 20 maart. Zij zullen door de organisatie worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen;

Jermaine Wattimena Ruud Tijssen
Gian van Veen Axel Goverde
Erik van Manen Kathy Geeraerts
Oswin Streden Paul Hendrix
Yoeri Duijster Kevin Verbakel
Ruud Tuijtelaars Mark Giepmans
Tharsissia Werinussa Tom Mulder
Peter van den Broek Levi Frauenfelder
Reserves
Barry Hubers
Taco van de Boogaard

 

Tevens zijn de winnaars van de Wildcards voor deelname aan de TOP Players Competition 2018 bekend. Deze mochten worden toegekend aan de zes hoogst genoteerde spelers in de ranking voorafgaand aan de finaledag. Jermaine Wattimena, Gian van Veen, Erik van Manen, Oswin Streden, Yoeri Duijster en Ruud Tuijtelaars waren de gelukkigen. Hieraan kon Tharsissia Werinussa worden toegevoegd omdat Yoeri zich al rechtstreeks had geplaatst waardoor de eerstvolgende speler de Wildcard kreeg toegewezen.

 

Aankomende week wordt dus de finaledag van de Oranjebar Super Ranking #25 gespeeld. Het wordt zoals altijd weer een prijzenfestijn want naast de €150,= (1e plaats), €100,= (2e plaats) en €50,= (3e plaats) in de ranking zal er ook tijdens de finaledag nog eens €500,= worden verdeeld tussen de 16 geplaatste deelnemers. Ook aan niet gekwalificeerde spelers is op deze dag gedacht en overige dartliefhebbers zijn vanzelfsprekend welkom om deel te nemen aan een extra toernooi dat voor deze groep zal worden georganiseerd en waarbij leuke prijzen te verdienen zijn.

 

De eerst volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 26 wordt gespeeld op dinsdag 27 maart 2018. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK