Oranjebar Super Ranking #17; Michel van der Horst man van de dag

Michel van der Horst pakt dagzege tijdens zevende speeldag Oranjebar Super Ranking 17. Runner Up positie voor Roel Donkers en Lars Fransen is de beste in de verliezersronde.

 

Maar liefst 37 deelnemers konden er worden begroet tijdens de zevende speelweek van de 17e editie van de Oranjebar Super Ranking. Een zeer drukke avond dus voor de organisatie daar er ook nog een verliezersronde moest worden gespeeld omdat dit de laatste twee edities traditie is geworden.

 

Het grote aantal deelnemers had ook gevolgen voor een aantal “vaste” kwartfinalisten die zich verslikten tijdens de groepswedstrijden. Dat deed natuurlijk niets af aan de prestatie van degene die zich wel wisten te plaatsen. Weliswaar wisten Kevin Verbakel, Roel Donkers en Davy van der Zande zich te plaatsen maar zij kregen gezelschap van een aantal onverwachte name zoals de jeugdige Gian van Veen en Mike Brands, de ervaren Michel van der Horst, “Local Hero” Stijn Donkers en outsider Randy Oosterbruggen.

 

In de kwartfinales bleven Stijn, Davy, Michel en Roel overeind waarna de aandacht werd verlegd naar de verliezersronde voordat met de halve finales werd vervolgd. In de verliezersronde bleven uiteindelijk Lars Fransen, Bjorn Brans, Gerard de Jong en Dim Broeksteeg over waarna Bjorn met 1-3 te sterk was voor Gerard en Dim geen leg kreeg van Lars die zich met een 3-0 zege voor de troostfinale wist te plaatsen.

 

De finale om de troostprijs was een serieuze finale en ging tot het gaatje. Lars was de gelukkigste en wist de winnende dubbel voor de 3-2 zege als eerste te gooien zodat hij toch met een positief gevoel naar huis kon. Dat gold ook voor Thomas Tijs die weliswaar geen finale mocht spelen maar wel een 170 finish wist te produceren. Andere spelers die “lekker bezig” waren, waren Michel v/d Horst met 7x 180 en een 140 plus 108 finish en Johnny Vos die 5×80 en een 118 finish produceerde.

Terug naar het hoofdtoernooi voor de halve finales tussen Davy v/d Zande en Michel v/d Horst en Roel Donkers tegen Stijn Donkers. Michel was met 4-2 te sterk voor Davy in een wedstrijd die er mocht wezen. De man uit Deventer komt langzamerhand (misschien net op tijd) weer in vorm en was het meest effectief. Roel had beduidend minder problemen met Stijn en wist zijn wedstrijd vrij eenvoudig met 4-1 naar zich toe te trekken.
In de finale wist Roel lang mee te komen met de goed scorende en finishende Michel maar moest toch toezien hoe de voormalig Lakeside deelnemer met 5-3 de winst pakte.

 

Aansluitend werd de trekking verricht voor de Mysterie box die inmiddels op €137,= staat. Het winnende getal werd 133 en hoewel er deze avond 11 hoge finishes op het bord stonden zat deze er niet bij zodat de Mysterie box opnieuw blijft staan en weer groeit.

 

Uitslag kwalificatie dag 7; 1. Michel van der Horst 2. Roel Donkers 3. Davy van der Zande en Stijn Donkers.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 17 wordt gespeeld op dinsdag 29 december 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK