Oranjebar Super Ranking 14; wint tweede finale op rij met 117 gemiddelde

Dagzege op speeldag 10 van de Oranjebar Super Ranking 14 is tweede op rij voor Yoeri Duijster. Wessel Driessen eindigt als Runner Up.

 

Deze week konden helaas slecht 15 deelnemers worden genoteerd bij de 10e speeldag van de Oranjebar Super Ranking. Dit deed niets af aan het niveau dat de aanwezige spelers lieten zien. Integendeel; het werd een gedenkwaardige avond waarop het hoogste gemiddelde in een wedstrijd werd genoteerd in de geschiedenis van de Oranjebar Super Ranking.

 

Het begon allemaal natuurlijk met de groepsfase waaruit deze week Wessel Driessen, Ruud Tuijtelaar, Roel Donkers, Gerard de Jong, Wilco Visser, Yoeri Duijster, Johnny Vos en Mark Brouwers de spelers die overbleven om voor een plaats in de halve finale te spelen.

 

In de kwartfinales bleken Ruud, Wessel, Yoeri en Roel de sterksten waarna Yoeri zich als eerste plaatste voor de finale door in zijn halve finalepartij met 4-1 te winnen van Ruud Tuijtelaar. Vervolgens plaatste Wessel zich ook voor de finale na een 4-2 overwinning op Roel Donkers.

 

Intussen was de verliezersronde ook bij de finale aangeland. Hierin stonden dezelfde twee spelers als veertien dagen geleden te weten Tharissia Erinussa en Mike Brands. Tharissia wist de finale te bereiken na winst op Erik van Engeland (3-0) en Mike was daarin met 2-3 te sterk voor Thomas Thijs. De finale van de verliezersronde werd werkelijk een herhaling van de finale die beide spelers eerder tegen elkaar speelden en kende dezelfde uitkomst, een 3-2 overwinning voor Mike Brands.

 

Aansluitend volgde de finale tussen Yoeri Duijster en Wessel van Driessen. Wat een geweldige wedstrijd had moeten worden ontaarde in een one-man show van Yoeri. Wessel die deze avond goed was voor 5 maximum scores en een 122 + 150 finish had niets in te brengen tegen een werkelijk ontketende Yoeri die de wedstrijd in no-time met 5-1 besliste in zijn voordeel. Yoeri Duijster deed dit met een gemiddelde van 117 wat het hoogste is in de geschiedenis van de Oranjebar Super Ranking. De 5×180 en 161 finish waarvoor hij verantwoordelijk was vielen door deze unieke prestatie in het niet. Duidelijk was het allemaal wel en Yoeri werd dankzij deze prestatie met recht de man van de dag.

 

Uitslag kwalificatie dag 10; 1. Yoeri Duijster 2. Wessel Driessen 3. Roel Donkers en Ruud Tuijtelaar.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 14 wordt gespeeld op dinsdag 21 april 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK