Oranjebar Super Ranking 13; Michel van der Horst onaantastbaar met 14 maximum scores

Oranjebar Super Ranking 13; Achtste speeldag eindigt met eerste plaats voor Michel van der Horst na overwinning op Davy van der Zande.

 

Afgelopen dinsdag werd de organisatie van de Oranjebar Super ranking volledig verrast door het enorme aantal van 28 deelnemers. Dit in combinatie met een te spelen inhaalwedstrijd zorgde voor een volle bak in Mariahout. In verband met de genoemde inhaalwedstrijd waren er slechts vijf banen beschikbaar en werd het speelprogramma aangepast zodat iedereen toch op een normale tijd thuis kon zijn. Als gevolg hiervan werd een eenmalige uitzondering gemaakt in de uit te keren punten om te voorkomen dat spelers buiten hun schuld om benadeeld zouden worden.

 

Na de groepsfase bleven 16 spelers over om de knock-out wedstrijden te gaan spelen i.p.v. de gebruikelijke acht. Dat het niveau hoog was deze avond bleek wel uit het feit dat b.v. Taco Boogaard met 3x 180 en een 126 finish tekort kwam om zich bij deze zestien te voegen. De winnaars gingen door voor plaats 1 t/m 8 en omdat er helaas geen tijd genoeg was om de verliezers te laten spelen voor plaats 9-16 eindigde deze week dus acht spelers op de 9e plaats.

 

In de kwartfinales konden uiteindelijk Jerry hurt, Michel van der Horst, Willem Mandigers, Davy van der Zande, Rob Saedt, Hermie van Orsouw, Kevin Verbakel en Mark brouwers worden begroet. Hiervan wisten Michel, Mark, Hermie en Davy zich achtereenvolgens te plaatsen voor de halve finales. Met name de laatste twee spelers wisten te imponeren met goed spel wat doet vermoeden dat zij bijna op hun oude niveau zijn teruggekeerd.

 

In de halve finales tussen Hermie en Michel had eerstgenoemde de pech dat hij tegen een ontketende Michel opliep die zich in de laatste wek van zijn voorbereiding richting de Lakeside bevindt en op het juiste moment lijkt te pieken. Met 4-1 ging de wedstrijd naar de man uit Deventer. De halve finale tussen Mark en Davy was een echte thriller die eindigde in een 3-4 zege voor Davy die en passant ook 158 wist te finishen.

 

Een kraker van een finale dus tussen een speler die de laatste twee jaar bij nagenoeg alle grote toernooien aanwezig is geweest en een speler die al twee jaar zijn uiterste best doet om het laatste stapje te zetten maar steeds naast de pot piest. Een mooie wedstrijd dus waarbij het publiek veel plezier aan beleefde. De legs werden netjes over beide spelers verdeeld terwijl steeds duidelijker werd dat Micel net over een beetje meer beschikte. Dit onderstreepte hij door deze avond o.a. maar liefst 14 maximale scores te produceren. De finale zou uiteindelijk de volle negen legs in beslag nemen waarna de einduitslag 5-4 in het voordeel van Michel van der Horst was.

 

Uitslag van speeldag 8: 1. Michel van der Horst 2. Davy van der Zande 3. Mark Brouwers en Hermie van Orsouw.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 13 wordt gespeeld op dinsdag 30 december 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK