International Belgium Darts Tour 2013 Finales; "Free Willy" van de Wiel wint titel overtuigend

Willy van de Wiel weer ouderwets op dreef tijdens International Belgium Darts Tour finale met o.a. 170 finish en Titel winst.

Gisteren zijn de finales van de de International Belgium Darts Tour gespeeld. Van de 32 uitgenodigde deelnemers kwamen de Oranjebar spelers  Ron Meulenkamp, Michel van der Horst, Benito van de Pas, Willy van de Wiel, Davy van der Zande, Jimmy Hendriks en Willem Mandigers komen voor Nederland in actie.

 

Nadat vorig jaar in Ranst de titel IBDT ging naar Ronny Huybrechts was dit weekend in Antwerpen de titel voor Willy van de Wiel die afgelopen donderdag ook al op het podium stond tijdens de Summer Stars of Darts. “Free Willy” bleek  de sterkste uit het deelnemersveld waarin hij achtereenvolgens eerst zijn groep (met titelverdediger Huybrechts) wist te winnen waarna hij afrekende met Joppe Bakens (5-4), Davy van der Zande (2-0 in sets en 170 finish), Ross Montgomery (3-2 in sets na een 0-2 achterstand) om het in de finale op te nemen tegen Allen Norris.

 

In de finale pakte Alan Norris de eerste set met 3-0. De tweede set kan Willy bijschrijven met 3-1. Vervolgens staat Willy in de volgende set geen leg af en weet een 1-2 voorsprong te nemen. De vierde set gaat weer gelijk op en valt de kant op van Alan. Ondanks deze tegenslag geeft Willy niet op en weet ook de vijfde set zonder leg verlies te winnen. Gesteund door de 2-3 voorsprong weet de Oranjebar speler vervolgens ook de volgende leg te winnen met 3-1 waardoor hij met een 2-4 winst de International Belgium Darts Tour op zijn naam zet.

 

Van de overige Oranjebar spelers  kwamen Jimmy Hendriks en Benito van de Pas helaas de groepsfase niet door. Davy van de Zande , Michel van der Horst, Willem Mandigers en Ron Meulenkamp wisten wel door te dringen naar de laatste 16. Hierin bleven alleen Davy van der Zande en Willy van de Wiel overeind, waarna Davy moest passen voor de man uit Rijen.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK