Finaledag Darts4KWF; Oranjebar Qualifiers Anneke Kuijten en Dennis Klamer in de prijzen

Finaledag van Dart4KWF succesvol voor de Oranjebar afvaardiging; Anneke Kuijten wint bij dames en Dennis Klamer 3e bij heren

Zaterdag 18 augustus was de Korenbeurs in Utrecht podium voor het finaletoernooi van Dart4KWF waar een heren- en dames deelnamebewijs te verdienen was voor deelname aan de Winmau World Masters 2012 later dit jaar in Hull (UK).

De Oranjebar werd deze dag vertegenwoordigt door Davy van de Zande, Dennis Klamer, Hermie van Orsouw en Theo Bekkers bij het herentoernooi en Anneke Kuijten bij het damestoernooi. Erik Dortmans was ook gekwalificeerd maar moest vanwege familie omstandigheden verstek laten gaan. Bij de aanmeldingen kon echter ook Willem Mandigers worden begroet die een wilcard had bemachtigd waarvoor geboden kon worden.

Bij de heren werd gestart met een sheet van 64 deelnemers. In de eerste ronde was Willem Mandigers met zijn 170 finish in zijn eerste leg het heertje en werd Hermie van Orsouw de schlemiel; hij verloor kansloos met 4-0. De laatste 32 was het eindstation voor Davy van de Zande en Willem Mandigers maar bleken Dennis Klamer en Theo Bekkers in goede doen want zij plaatsten zich voor de laatste 16. Hierin kende de beide mannen geen echte problemen alhoewel Theo Bekkers goed wegkwam met een 4-5 overwinning. Bij de laatste 8 bleek dat de Oranjebar mannen aan dezelfde kant van de sheet zaten en bij winst tegen elkaar uit moesten komen in de halve finale. Helaas was de scherpte verdwenen bij Theo en dat werd bij iedere gelegenheid afgestraft door zijn tegenstander “Bammetje” Jeroen Geerdink die voor zijn uitschakeling verantwoordelijk was. Dennis liet echter zien dat hij, bevrijd van problemen in de privésfeer, wilde gaan voor overwinning en gaf Andries Sterk een afstraffing met 5-1. De halve finale was er in om in te lijsten; slechts twee foutjes werden door Dennis gemaakt, het bleek er een teveel want het missen van zijn matchdart werd hem fataal. Ook nu wist “Bammetje” weer maximaal te profiteren. Dennis kan terugkijken op een zeer goede prestatie maar moest met lede ogen zien dat zijn kans op deelname aan de Winmau 2012  in rook opging.

Bij de dames behoorde Oranjebar vertegenwoordiger Anneke Kuijten tot de favorieten. Voor deze dame weer een nieuwe ervaring in dit seizoen waar zij, sinds de samenwerking met DYM, toch al zoveel nieuwe situaties meemaakt en hoogtepunten beleeft. Het damestoernooi begon met een sheet van 32 dames en kreeg zij een bye waardoor het toernooi voor Anneke dus bij de laatste 16 begon. Zich realiserend dat deze dag bij winst een jaar voorsprong op de planning zou betekenen, maakte Anneke direct korte metten met haar tegenstander ondanks dat er onnodig een leg werd ingeleverd. Dat zij snel leert werd duidelijk bij de laatste 8 waar de tegenstander geen leg werd gegund.  Nu de focus volledig aanwezig was moest haar tegenstander in de halve finale, Kaylee de Priester, er aan geloven. Was er tijdens de damesfinale van de Oranjebar Open dit jaar nog sprake van een wedstrijd, deze keer zeker niet want een ontketende Anneke Kuijten maakte met 4-0 binnen no-time duidelijk dat zij vandaag echt wilde winnen. De beloning was een echte finale waar een unieke prijs verdiend kon worden en podium omstandigheden van een televisietoernooi (40 graden celsius en een mastercaller). Voor beide dames bleek de spanning teveel om er een hoogstaande wedstrijd van te maken waardoor er te weinig goede scores werden genoteerd en de dubbels niet snel werden gevonden maar de spanning veel vergoedde. Na een 3-0 voorsprong te hebben genomen kon Anneke dan eindelijk haar eigen spel spelen en stond er na 12 darts een finish op het bord die echter niet werd gegooid waardoor haar tegenstander Laura Schudde haar eerste punt liet noteren en vervolgens via een goede leg er 3-2 van maakte. Vanaf dat moment liet Anneke Kuijten echter zien dat zij de aanwijzingen van haar begeleider had begrepen en gebruikte de dit seizoen opgedane ervaring om de laatste 2 legs naar zich toe te trekken. Een mooie 5-2 overwinning en het grote doel bereikt; deelname aan de Winmau World Masters 2012.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK