Corronavirus houdt deuren van Oranjebar gesloten

Maatregelen in verband met het Corona Virus sterk aangescherpt. Gevolgen voor de Oranjebar en haar vaste bezoekers zijn op zijn minst vervelend te noemen en gaan voorlopig tot 01 juni 2020 gaan duren.

 

Zoals jullie ongetwijfeld gisteren gehoord hebben heeft het kabinet een uitgebreid pakket aan nieuwe en aangescherpte maatregelen bekendgemaakt om het coronavirus te bestrijden. Alle maatregelen (zoals sluiting scholen, sportverenigingen, eet- en drinkgelegenheden) gelden vooralsnog tot en met maandag 6 april.

 

Het verbod op evenementen en alle bijeenkomsten geldt tot 1 juni. Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden. De ondergrens van honderd personen die aanvankelijk van toepassing was, verdwijnt. Tevens geldt er tot 1 juni een samenscholingsverbod, vanaf 3 personen of meer.

Voor onze dartssporters betekent dit dat de Oranjebar tot en met 6 april zeker dicht blijft en er tot 1 juni geen toernooien, evenementen, meetings etc. mogen worden georganiseerd.

 

Terecht gaat onze en ieders primaire zorg allereerst uit naar degenen in onze samenleving die te maken hebben met de impact van het coronavirus, met name iedereen die rechtstreeks door het virus wordt getroffen en zeker ook naar de talloze individuen en organisaties die onvermoeibaar werken om onze samenleving te beschermen. De situatie is in Nederland net als in veel delen van de wereld gevaarlijk en uitermate complex.

 

Het enige dat wij kunnen doen met z’n allen is een belangrijk steentje bijdragen aan het tegengaan van de verspreiding van het virus en alle maatregelen en richtlijnen vanuit het kabinet volledig volgen.
Aangezien alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (vanaf 3 personen of meer) zijn alle finaledagen georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond afgelast en komen daarmee te vervallen. Dit geldt ook voor alle overige toernooien na 1 juni waaronder ook de NDB Masters. Daarnaast is er besloten om de twee teamcompetities van de NDB, dus de LaCo en Super League Nederland, ook verder af te gelasten en zullen ook niet meer hervat of ingehaald worden. Een en ander is Gisteravond besloten tijdens de NDB bestuursvergadering.

Daarnaast zal het voor bijna alle lidorganisaties organisatorisch onmogelijk zijn om in de huidige situatie op een eerlijke en sportieve manier teams en/of spelers af te vaardigen naar de finaledagen, indien deze op later moment gehouden zouden worden. Omdat iedereen in de zomer hoopt te kunnen starten met de voorbereidingen voor een volledig nieuw seizoen. Wij gaan er dan ook vanuit dat er begrip is bij jullie allemaal voor dit besluit.

In lijn met het landelijke beleid, o.a. het sluiten van Horeca, heeft de Peelland Dart Bond besloten om de competitie tot ten minste 6 April stil te leggen. Houd de website goed in de gaten; als er meer informatie van de PDB beschikbaar komt over het of en hoe hervatten van de competitie zullen we jullie via onze Oranjebar website zo spoedig mogelijk informeren.

Het advies van de NDB is om de competitie 19-’20 nietig verklaren. Het komende seizoen beginnen met een schone lei. Teams die zich weer inschrijven houden hun divisieplaatsing (als ze aan de regels, die daar eventueel voor gelden, voldoen). Er is geen promotie- en degradatie.
Opengevallen plekken, doordat teams zich niet weer inschrijven, zullen moeten worden opgevuld. De NDB adviseert dit te doen door de hoogst geklasseerde teams aan het einde van de 1e competitiehelft eventueel door te schuiven.


LaCo en Super League Nederland:
Voor deze twee competities heeft de NDB besloten om ze nietig te verklaren in lijn met ons advies hierboven. Er zullen dus geen kampioenen benoemd worden en er gaan ook geen teams promoveren en/of degraderen. Hoe zeer wij dit ook betreuren.
Aangezien de SLN de enige gesloten competitie is in Nederland, onderzoekt de NDB nog de mogelijkheid om de SLN play-offs later in of na de zomer te spelen, voor aanvang van het nieuwe seizoen. Omdat de SLN een gesloten competitie is zou het cancellen van de play-offs beteken dat ook in het nieuwe volledige seizoen 2020-2021 er geen nieuwe teams zullen instromen. Indien de play-offs op een later moment in de zomer alsnog (in aangepaste vorm) kunnen plaatsvinden, zullen we deze teams, bij hoge uitzondering, toevoegen aan de competitie zoals die dit jaar stond. Blijkt dit, om welke reden dan ook, onhaalbaar dan komen de play-offs definitief te vervallen.

Voor de LaCo geldt, dat er normaliter ook geen teams promoveren en/of degraderen, wel zullen we indien mogelijk, afhankelijk van de inschrijvingen, de competitie volgend jaar opnieuw starten zoals we ook dit seizoen gestart waren.  4

De Oranjebar betreurt dat deze beslissingen genomen moeten worden, maar gezien de huidige situatie in Nederland en de wereld is dit de enige logische uitkomst. We beseffen dat zowel het beoefenen van sport als het vieren van feestjes en evenementen nu even plaats moeten maken voor de uitdagende crisis met gevolgen die niemand nog kan overzien.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK