Corona Update heeft (nog) niet een positief gevolg voor de dartsport

Nu het nieuwe dartseizoen weer voor de deur staat – waarschijnlijk start de PDB competitie in de 2e week van september – is de organisatie van de Oranjebar drukin de weer om een zo ideaal mogelijk dartklimaat te creëren voor de dartspelers die in de Oranjebar de dartsport willen beoefenen. Met betrekking tot de corona maatregelen is de situatie deels verbeterd maar zeker niet optimaal te noemen.

 

In Nederland zijn per 1 juli 2020 een aantal belangrijke versoepelingen doorgevoerd in de corona-aanpak. We hebben nog altijd te maken met bepaalde regels voor binnen en buiten. Dit blijft nodig volgens de overheid aangezien het coronavirus nog zeker niet verdwenen is.

Wat mag er vanaf vandaag met betrekking tot darts dan wel weer en wat nog niet?

De nieuwe model noodverordening is door alle veiligheidsregio’s overgenomen en daarin staat dat er overal weer gedart mag worden in de horeca en ook in wedstrijdverband. Dat is natuurlijk goed nieuws omdat dit nog niet overal mogelijk was. Ook schrijft deze noodverordening voor dat 1,5 meter afstand moet worden gehandhaafd bij bowlen, biljarten, darten en bridge.

Naast het goede nieuws hebben we dus ook te maken met de anderhalve meter maatregel. Darten en ook andere horecasporten zoals biljarten vallen dus niet onder de uitzondering die is gemaakt voor contactsporten. Deze anderhalve meter maatregel is voor de Oranjebar een serieus onderwerp van aandacht, omdat deze maatregel in de praktijk LASTIG tot NIET te handhaven is.

Wij gaan ons de komende weken hard maken dat voor darts, net als voor andere sporten, geldt dat tijdens trainingen en wedstrijden de verplichte 1,5 meter afstand losgelaten kan worden. Dit omdat dit een de normale sportbeoefening in de weg staat. Met de huidige maatregelen kun je simpelweg geen normale competitie of dartswedstrijd organiseren. Samen met o.a. de NDB en PDB zullen wij doorgaan met het lobbywerk bij de verschillende instanties en hopen we snel weer met meer nieuws te kunnen komen.

 

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK