Champion League of Darts; Dennis Klamer strand in kwartfinale

Dennis Klamer uitgeschakeld in kwartfinale van de Champion League of Darts door Joey ten Berge.

Zoals eerder aangegeven waren Danny Schellekens, Dennis Klamer, Eefje van der Meijden, Anneke Kuijten en Thijs van de Vleuten vandaag in de gelegenheid om deel te nemen aan de CLoD waar een aantal aardige prijzen te behalen waren.

 

In het zonnige Egmond aan Zee was het Eefje van der Meijden die de spits af mocht bijten in haar wedstrijd tegen de Haagse Anita Rog. Helaas voor Eefje was haar tegenstander in goede doen en moest zij lijdzaam toezien hoe Anita de wedstrijd met 3-0 naar zich toetrok. Niets aan te doen dus wes het tijd voor Eefje om haar maatjes te steunen.

Danny Schellekens was de eerste die steun nodig had. Na een bye in de eerste ronde moest hij het bij de laatste 32 opnemen tegen de Haagse Yordi Meeuwisse en was slechts in staat om 2 legs af te snoepen van de latere toernooi winnaar bij de heren.

De overige drie deelnemers Dennis, Anneke en Thijs wisten hun wedstrijden wel te winnen en het was junior deelnemer Thijs die na zijn groep te hebben gewonnen en zijn overwinning bij de laatste 16 waar het eerst afscheid van moest worden genomen. In de kwartfinale tegen Niels Zonneveld zat het net even niet mee en met een 3-4 verlies eindigde zijn avontuur. Thijs kan echter met trots terug kijken op zijn debuut wat op zeker zal bijdrage aan zijn ontwikkeling als dartspeler.

Dan komt Dennis Klamer aan de beurt – gesteund door vriendin Linda (de enige meegereisde supporter uit de Oranjebar), Eefje en de heren van DYM – en doet een aantal mensen verbaast staan. Dennis weet achtereenvolgens te winnen van Jan Karel (RD), Ferry van Veen (DBBR) en Timo van der Zwaan (DBBR) voordat hij in de kwartfinale op Joey ten Berge stuit. Hier breekt het gebrek aan ervaring Dennis op en voordat hij er erg in heeft staat Joey met 3-0 voor en loopt Dennis achter de feiten aan. Hij weet nog wel terug te komen tot 3-1 en 4-2 maar dan is het afgelopen en met een 5-2 eindstand is de kwartfinale het eindstation voor Dennis Klamer die hiermee wel de beste Oranjebar speler van de dag is.

De laatste speler die zich wist te kwalificeren via de Oranjebar is Anneke Kuijten. Zij ging het toernooi van start als een van de favorieten voor de eindzege vanwege haar positie op de NDB- WDF-, en BDO Rankinglijsten. Annek heeft een wat mindere periode achter de rug maar het lijkt erop dat zij op de weg terug is getuige het feit dat ze haar favorietenrol wist waar te maken. Zij versloeg Saskia van Zoeren (DBMN), Debby de Graaf-de Vos (RDO),  Sharon Roosen (TDV) en Rilana Erades (DBBR) op weg naar de finale. In de finale tegen Sharon Prins was het echter op en via 0-1, 0-2 ,0-3, 1-3, 2-3 ging de toernooiwinst met 2-4 aan de neus van Anneke voorbij en verzekerde Sharon Prins zich van deelname aan de Zuiderduin Masters.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK