Aftellen voor Frikandellen Toernooi is begonnen

Voorbeschouwing op Frikandellen Toernooi op 28 maart aanstaande
Over nog geen 2 weken is het zover; woensdag 28 maart zal er worden gedart om de prijzen door darters uit de 2e klasse of lager. Dat een dergelijk toernooi wordt georganiseerd in de Oranjebar geeft aanleiding om als voorproefje eens vooruit te blikken met een van de organisatoren, we praten met Hans van Dart Youngstars Management.
Voor degene die je niet kennen, stel je even voor.
Ik ben Hans Broer en ben betrokken bij alles wat met darts te maken heeft bij de Oranjebar zoals toernooi organisatie, website, het verzorgen van reis en verblijf tijdens internationale toernooien en ben als coach verantwoordelijk voor de prestaties van het talententeam Oranjebar 3 dat uitkomt in de Super League.
Waarom dit toernooi?
Heel simpel, de Oranjebar is een ideale dartlocatie voor alle dartliefhebbers en de meeste spelers zijn geen z.g. brooddarters. Ik hoop dat het Frikandellen Toernooi een hoop volk aantrekt dat normaal niet deelneemt aan de bekende toernooien zoals het Power Dart Event en de Super Ranking of aan de Peelland Challenger waar het aantal deelnemers mij tegenviel gezien de hoofdprijs. Overigens vindt ik dat veel spelers, zeker die van de Oranjebar teams onterecht dit soort toernooien mijden. Ik denk dat het aan het stigma ligt dat er alleen topdarters welkom zijn in de bar. Daarnaast heb ik inmiddels begrepen dat in Peelland zowiezo een hetze tegen de Oranjebar wordt gevoerd en dat dit vooral voortkomt uit onbegrip en afgunst. Misschien dat dit toernooi bijdraagt om dat beeld weg te nemen.
Vanwaar die naam van het toernooi?
Dat is een goeie vraag. Toen ik hier vier jaar geleden voor het eerst binnenkwam en met de mensen in de bar en met name met Peer aan de praat kwam bleek dat je hier al snel voor frikandel of pannekoek wordt uitgemaakt als je een keer wat pijltjes niet op de bedoelde plaats in het bord gooit. Aangezien ikzelf net als een aantal andere hier nogal verwend ben wat betreft het dartspelletje (het is pas darts als 501 in 18 of minder pijlen uitgaat, eigenlijk 15 en minder) zijn de meeste spelers al snel frikandel. Aangezien het hier om een toernooi voor de gemiddelde darter gaat lag de naam “Frikandellen toernooi” voor de hand.
Is dit een eenmalige actie?
Nee, dat is in ieder geval niet mijn insteek. Wel zal ik Peer moeten overtuigen dat er voor dit soort toernooien voldoende animo is, alles staat of valt met het aantal deelnemers en het doel is minimaal 32 spelers te mogen begroeten. Als dat lukt ben ik tevreden en zal er zeker een herhaling komen. Daarnaast kan het aanleiding zijn om wat vaker een thema toernooi te organiseren zoals Pokerdarts, Women Wanted en Four Disciplines.
Vind je 32 deelnemers niet aan de hoge kant?
Ik zou niet weten waarom. Om te beginnen hebben we in de Oranjebar al 6 competitieteams waarvan de spelers aan het toernooi mee kunnen doen. Daarnaast spelen er nog 19 divisies d.w.z. 190 teams competitie in Peelland en dan heb ik het nog niet over de dartspelers uit Eindhoven en omstreken en de recreatie darters. Daar moeten voldoende geïnteresseerden bij zitten waaronder natuurlijk ook een aantal local hero’s.
Mocht het aantal deelnemers tegenvallen, wat gebeurt er dan?
Het toernooi zal gewoon doorgang vinden en de prijzen worden ook gewoon uitgekeerd, daar staat Peer garant voor. We zullen dan echter wat minder snel voor dit soort toernooien kiezen en misschien de aandacht verplaatsen naar “Beerpong” of “Tafelvoetbal”. Persoonlijk denk ik niet dat het zover komt. Ik heb vertrouwen in de opkomst van een aantal spelers uit de Oranjebar teams zoals Twan van Hoof, Antoon Donkers en Mieke van de Broek van OB-5, Michel Leenders, Jen en Art van Heeswijk en Twan van Vroenhoven van OB-6, John Eland, Tom Verbakel en Arjan Swinkels van OB-7 en alle spelers van Oranjebar 8 met hun kampioen aspiraties.
Heb je nog iets toe te voegen?
Nee, wat mij betreft mag het morgen woensdag 28 maart zijn. Ik ben er klaar voor en zie graag zoveel mogelijk mensen vanaf 19:00 uur in verband met de inschrijving, dan kunnen we netjes om 20:00 uur beginnen en er een gezellige avond van maken.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK