Acht Oranjebar spelers deze week op jacht naar een PDC Tour Card

Spelers die in het bezit zijn van een Tour Card, kunnen meedoen aan de Pro Tour-toernooien. Daarnaast mag men deelnemen aan de kwalificatietoernooien voor de Euro Tour-evenementen, de qualifiers voor de Grand Slam of Darts en World Series of Darts Finals en het allerlaatste WK-kwalificatietoernooi.

Deze week zullen Kalkar en Milton Keynes in het teken staan van darten. In het Duitse Kalkar staat de PDC European Q-School op het programma, terwijl in Milton Keynes de PDC UK Q-School gespeeld zal worden. Spelers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Gibraltar moeten meedoen aan de PDC UK Q-School, terwijl spelers uit de rest van Europa mee dienen te doen aan de PDC European Q-School. Spelers van buiten Europa kunnen kiezen aan welke Q-School ze mee willen doen.

De eerste drie dagen, dus maandag tot en met woensdag, wordt de eerste fase gespeeld. Iedere dag zullen de acht kwartfinalisten op beide Q-Schools een plekje bemachtigen in de tweede fase, waar de spelers die in 2022 hun PDC-tourkaart verloren of de top 16 van de PDC Challenge Tour (het tweede niveau, red.) of de top 16 van de PDC Development Tour (jeugdtour, red.) al een bye voor hebben. Aan de tweede fase zullen 128 spelers beginnen, aangezien er 15 spelers een bye hebben voor de PDC European Q-School finalefase en 24 spelers voor de finalefase voor de PDC UK Q-School betekent dit dat de top 89 van de PDC European Q-School Order of Merit en top 80 van de PDC UK Q-School Order of Merit ook in de finalefase, die donderdag begint, in actie zullen komen.

In de finalefase worden de PDC-tourkaarten daadwerkelijk verdeeld. De acht dagwinnaars (vier op de PDC European Q-School en vier op de PDC Q-School) krijgen automatisch een PDC-tourkaart. De overige 19 PDC-tourkaarten worden gegeven aan de spelers die het hoogst eindigen op de respectievelijke PDC Q-School Order of Merit. Op basis van de aanmeldingen lijkt het er op dat via de PDC European Q-School Order of Merit 10 PDC-tourkaarten vergeven worden, terwijl de top 9 van de PDC UK Q-School Order of Merit een PDC-tourkaart lijkt te krijgen. Dit hangt echter af van het aantal spelers dat ook daadwerkelijk aan de oche verschijnt. 

Spelers die uitkomen voor een of meer van de Oranjebar teams die zullen deelnemen aan de PDC European Q-School zijn; Baetens, Andy – Bulen, Patrick – Donkers, Stijn – Klaasen, Jelle – Verbakel, Kevin – van den Broek, Peter – van der Winkel, Jeremy en van der Zande, Davy.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK