16e Speelweek Super League Nederland; OB 1 en OB 3 definitief geen kampioen

Oranjebar 1 en Oranjebar 3 kunnen dankzij de winst van Kjelvik Darts kampioenschap vergeten, Oranjebar 2 lijkt ondanks verlies degradatie te ontlopen.

In de Super League Nederland zijn afgelopen  afgelopen zaterdag een aantal beslissingen gevallen. De kampioen van afgelopen seizoen, Kjelvik Darts besliste door te winnen de strijd om het kampioenschap in de Hoofdklasse en rest er voor Oranjebar 1 en 3 alleen nog een 2e of 3e plaats. Ook werden de twee degradanten bekend. In de overgangsklasse B is de strijd om het kampioenschap nog open evenals de strijd om plaats negen die tot het spelen van een degradatie/promotie wedstrijd tegen een nieuwkomer verplicht. Oranjebar 2 lijkt hieraan te ontsnappen.

 

Hoofdklasse
Kjelvik Darts kon alleen kampioen worden als ze de lastige uitwedstrijd tegen Café Kremer wisten te winnen en tevens mocht Oranjebar 3 niet winnen van Vrijbuiter Cashino 1. Kjelvik stond met 4-3 achter tegen Kremer, maar wist de achterstand uiteindelijk om te buigen in een 6-4 overwinning. Wesley Harms was in de beslissende solo te sterk voor Christian Kist. Achteraf bleek dat winnende punt goed voor het kampioenschap, want Oranjebar 3 redde het niet tegen de Vrijbuiter. Het team van captain Tokan Ata was met 7-3 te sterk en nam de derde plaats over. Oranjebar 1 won met 9-1 van Havenzicht1 . Afhankelijk van het resultaat van Oranjebar 3 in hun inhaalwedstrijd kunnen Oranjebar 1 en Oranjebar 3 op 10 mei samen met Vrijbuiter Cashino 1 gaan spelen voor de tweede en derde plaats dit jaar. Voor Havenzicht 1 lijkt handhaving in de hoofdklasse lastig te worden. Ze staan nu vijf punten achter op Kremer en in theorie zou twee overwinningen genoeg kunnen zijn. Havenzicht speelt op 3 mei tegen Sterkdarts L&L en op 10 mei tegen The Switch/DSWN Den Haag. Sterkdarts L&L is veroordeeld tot degradatie.

Overgangsklasse B
De Tilburgse concurrenten Real Magic en Red Alert Bet Kolen deden beiden wat ze moesten doen. Real Magic won met 7-3 bij Café d’n Beer Rosmalen door o.a. een 170-finish van lokale held Henri van Es. Red Alert Bet Kolen won met 8-2 van HCM Dart Team Venlo. Het verschil tussen beide teams is nog steeds twee punten. Real Magic speelt nog thuis tegen de Zwaantjes en uit tegen de Ganzerik. Red Alert Bet Kolen gaat nog op bezoek bij de Romein en speelt nog thuis tegen Café Kafé. Afgelopen zaterdag waren er ook overwinningen voor de Zwaantjes, de Fanatics Weert en Café Kafé Doeinchem. De Zwaantjes won van de Ganzerik (7-3), de Fanatics versloegen Oranje Bar 2 (6-4) en Café Kafé won van degradant Romein (9-1). In de onderste regionen blijft het spannend wie gaat eindigen op plaats negen. Oranjebar 2 heeft een voorsprong van 4 punten op de Ganzerik en zou voor de zekerheid de volgende wedstrijd moeten winnen. Tenzij de Ganzerik op 10 mei verliest want dan kunnen de mannen uit Mariahout opgelucht adem halen en is handhaving een feit.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK