Wesley Plaisier te sterk voor Jelle Klaasen in finale van het Oranjebar Feestweekend Darttoernooi.

Finale van het Oranjebar Feestweekend Darttoernooi 2023 gaat tot het gaatje; Wesley Plaisier trekt aan het langste eind. Jelle Klaasen eindigt als Runner Up. Jimmy van Schie behoud de leiding in de ranking voor een een deelnamebewijs aan de PDC Q-School 2024. Sander Voz wint het B-toernooi.

Afgelopen vrijdag 14 juli was het niet alleen een feestdag in Frankrijk maar kon ook in Marihout en met name bij de Oranjebar de vlag naar buiten. Hier vond het vierde van de in totaal zeven open Oranjebar dartsevenementen plaats waar maar liefst 51 dartliefhebbers op afkwamen. Dankzij de medewerking van twee reeds ingeschreven deelnemers en de organisatie konden uiteindelijk 49 van hen (max. 48 deelnemers + 1 extra) beginnen aan de strijd om de hoofdprijs van €300,= en de rankingpunten.

Via een poule systeem werden de deelnemers gescheiden in een A- en een B-toernooi waarna verder werd gespeeld in een knock-out format tot de diverse winnaars bekend zouden zijn. Zoals aangegeven ging de strijd hierbij niet alleen om het prijzengeld maar ook om punten voor de ranking waarvan de winnaar na zeven open Oranjebar dartevenementen een deelnamebewijs aan de PDC Q-School 2024 zal ontvangen. 

Het niveau en de spanning waren om te smullen wat vanzelfsprekend tot de nodige verassingen leidde. In de winnaarsronde moesten een aantal vooraf verwachte namen zoals Roel Donkers, Tonny Veenhof, Joppe Bakens, Ahmad Ahmaddy, Jimmy van Schie, Gino Vos, Davy van der Zande, Stijn Donkers, Jermaine Wattimena en Kevin Verbakel vroegtijdig afhaken hoewel alle wedstrijden tijdens de laatste 16 bij andere toernooien ook zomaar finales hadden kunnen zijn.

De resultaten vanaf de kwartfinales waren als volgt;

WINNAARSRONDE
Kwartfinales:
Tonny Veenhof vs. Wesley Plaisier 2-4
Joppe Bakens vs. Wesley van Trijp 1-4
Jimmy van Schie vs. Jelle Klaasen 1-4
Berry Crielaars vs. Patrick Bulen 1-4
Halve finales:
Wesley Plaisier vs. Wesley van Trijp 4-0
Jelle Klaasen vs. Patrick Bulen 4-1
Finale:
Wesley Plaisier vs. Jelle Klaasen 5-4

Andere gerenommeerde zoals Mario Robbe, Danny Schellekens en Oswin Streden moesten genoegen nemen met een plaats in het B-toernooi, hier waren de resultaten vanaf de halve finales als volgt;

VERLIEZERSRONDE
Halve finales:
Fabian de Groot vs. Mario Robbe 3-2
Theo Bekkers vs. Sander Voz 0-3
Finale:
Fabian de Groot vs. Sander Voz 2-4

Het niveau deze avond was zoals eerder gezegd uitstekend wat zich uitte via 63x maximale scores en er kon 18x een 100+ finish worden geschreven. Alles was live te volgen via https://tv.dartconnect.com/event/ ojbrfeestwknd23 .

Het eerst volgende open dart evenement dat meetelt voor de ranking m.b.t. een deelnamebewijs voor de PDC Q-School 2024 is het Double Darts Trophy Koppeltoernooi dat op zaterdag 23 september (koppeltoernooi) en zondag 24 september (single toernooi) wordt georganiseerd. Hou voor meer informatie de Oranjebar website in de gaten.

Het eerst volgende dartevenement dat bij de Oranjebar wordt georganiseerd is het Oranjebar Zomer 2023 Open Darttoernooi dat op zaterdag 12 augustus aanstaande wordt georganiseerd. Aanvang 20:00 uur, inschrijfgeld €10,= en maximaal 48 deelnemers. Inschrijfgeld = Prijzengeld.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK