Stand van zaken voor (toekomstige) Oranjebar darters op dit moment

Maatregelen aangaande dartseizoen 2021-2022

Oranjebar

De Oranjebar zal zodra dit mogelijk is starten met het inschrijven van diverse spelers c.q. dartteams met betrekking tot deelname aan de Peelland Dart Bond steeltip en de Bullshooter Nederland softip competities, bekertoernooien en selectiedagen m.b.t. plaatsing voor vertegenwoordigende teams. Op dit moment is het achter afwachten totdat er duidelijke besluiten over de start van de diverse competities en selectiedagen kunnen worden genomen. Hierbij zijn de overheid, de Nederlandse Dart Bond, Peelland Dart Bond en Bullshooter Nederland de partijen die bepalend zijn voor een en ander.
in de tussentijd wordt er bij de Oranjebar al gewerkt aan de voorbereiding om het aantal teams en spelers te kunnen bepalen zodat de inschrijving soepel kan plaatsvinden. Dit betekent dat u zich als speler/speelster of als team vanaf dit moment kan opgeven bij Peter van den Broek als u graag voor de Oranjebar wil uitkomen in het seizoen 2012-2022.

 

De huidige stand van zaken van de eerder genoemde partijen is op dit moment als volgt:

 

Overheid

Sporten vanaf 5 juni
Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is. Darten is nu dus weer echt mogelijk, op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen per 5 juni voor de sport lezen.
Voor jongeren tot en met 17 jaar zijn wedstrijden ook weer toegestaan. Personen vanaf 18 jaar mogen in juni alleen onderlinge wedstrijden spelen tegen sporters van hun eigen club, op hun eigen locatie. Wel mogen zij al recreatief sporten en trainen. Publiek is nog niet toegestaan en binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden. Daarnaast geldt ook voor sporten: reserveren, registratie en gezondheidscheck. We begrijpen dat je veel vragen hebt omtrent de nieuwe maatregelen.

 

Peelland Dart Bond

Het Peelland Dart Bond bestuur is voornemens om een start te maken voor het nieuwe seizoen. Wel zijn er nog wat technische vragen, zo wil het PDB bestuur voor zover dat mogelijk is voorkomen dat er opnieuw na de start alles weer moet worden herzien. Op dit moment wil het PDB bestuur het nieuwe seizoen van start laten gaan in de eerste week van oktober, dit is later dan jullie gewend zijn maar de competitieleider hoopt daarmee iets meer ruimte te hebben. Zoals het er nu naar uitziet gaan per september de verdere versoepelingen in. Mocht dit om wat voor reden een beetje uitlopen dan is dat op deze wijze ingecalculeerd.

Voor nu concreet:
1. Het bestuur beraadt zich nog op de inschrijvingstermijn, verwacht wordt dat hierover op korte termijn meer duidelijkheid zal zijn.
2. Start competitie staat voorlopig gepland op de eerste week oktober, het precieze schema zal ook op korte termijn volgen.
3. Het PDB bestuur beraadt zich tevens nog op de ALV, hoe en of er een aanvullende ALV moet plaatsvinden voor de start van de competitie.

 

Nederlandse Dart Bond

Verwachting seizoen 2021 – 2022
Op dit moment zijn de vooruitzichten voor na de zomer heel positief. Demissionair minister Hugo de Jonge heeft dit weekend nog aangegeven dat iedereen half juli de mogelijkheid moet hebben gekregen voor een eerste vaccinatieprik en dat medio augustus iedereen die dat wil volledig gevaccineerd moet zijn. Op basis van de meest recente informatie van de overheid is de verwachting dat we vanaf medio september 2021 terugkeren naar redelijk “normale” samenleving zonder al te veel beperkende maatregelen. Hierdoor zou het dan ook mogelijk zijn om vanaf medio september / begin oktober het nieuwe seizoen op te starten. Wij verwachten in de komende weken meer informatie vanuit de overheid en komen dan met een update omtrent het competitieseizoen 2021-2022. Maar op basis van de huidige informatie zijn wij zeer verheugd om de volgende planning bekend te maken:

Landelijke competities (LaCo, Super League, NDB Rankings)
De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn natuurlijk achter de schermen al begonnen. De huidige verwachting is dat wij medio september / begin oktober kunnen aanvangen met het nieuwe seizoen, zonder al te veel beperkende maatregelen. Naar aanleiding van de meest recente informatie verwachten wij de voorbereidingen de komende weken te kunnen concretiseren en medio juni met informatie te komen over het nieuwe seizoen en inschrijvingen.

Regionale competities
Ook voor de regionale competities, inclusief horecalocaties, geldt dat alle seinen op groen staan voor een “normale ”start van de competities medio september / begin oktober.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK