PDB kwalificatie voor deelname selectie- wedstrijden voor het Nederlands Team in Oranjebar

Oranjebar Mariahout organiseert, namens Peelland Dart Bond, het kwalificatie toernooi voor deelname aan de selectie- wedstrijden voor het Nederlands Team.

 

Sinds 2012 krijgen de NDB-lidorganisaties, dus ook de PDB,  de mogelijkheid om twee ‘eigen’ dames en heren af te vaardigen die zich via kwalificatietoernooi kunnen plaatsen voor de Nederlandse selectie.

 

Dit jaar zal de NDB voor de vierde keer aan het einde van het seizoen dit kwalificatietoernooi voor de Nederlandse selectie organiseren. Vorig seizoen wisten Michel van der Horst (PDB), Berry van Peer (RDF), Kelly Streef (RDB) en Karin Krappen (ZDF) zich ‘via de achterdeur’ te plaatsen voor de selectie. In 2012 wist de toenmalige PDB en Oranjebar speler Danny Schellekens zich ook via deze weg in het NL-team te spelen.

 

Het kwalificatietoernooi zal dit seizoen gespeeld worden op zaterdag 2 juli 2016. De locatie wordt later bekend gemaakt. Voor het toernooi worden de eerstvolgende acht heren en vier dames uitgenodigd van de NDB ranking die zich net niet via de NDB Ranking weten te plaatsen voor de selectie. Normaliter zijn dat de nummers 7 t/m 14 bij de heren en de nummers 4 t/m 7 bij de dames. Winnaars van de zeven NDB rankings (Heren A en Dames) worden, indien nog niet geplaatst, tevens uitgenodigd. Daarnaast mogen de lidorganisaties maximaal twee heren en maximaal twee dames afvaardigen naar het kwalificatietoernooi. Het deelnemersveld kan dus bestaan uit ongeveer 50 spelers per categorie als alle lidorganisaties de plekken invullen en alle spelers besluiten deel te nemen. Nu is er dus opnieuw een mogelijkheid voor alle bij de Peelland Dart Bond aangesloten spelers om een poging te wagen om International te worden.

 

Het kwalificatie toernooi voor de PDB spelers zal worden georganiseerd en gespeeld bij de Oranjebar in Mariahout. Het toernooi zal bestaan uit vier speeldagen en de beste twee heren en de beste dame zullen zich plaatsen voor deelname aan de NDB-selectie dag.

Alle informatie voor het kwalificatietoernooi, evenals de stand, is te vinden op de website van de Oranjebar. De kwalificatiedagen worden gespeeld op onderstaande datums;

NLQ-1 maandag 1 februari 2016 NLQ-3 maandag 18 april 2016
NLQ-2 maandag 7 maart 2016 NLQ-4 maandag 23 mei 2016

 

De afgevaardigde spelers dienen verder:

  • 18 jaar of ouder te zijn (dispensatie uitgezonderd) op 2 juli 2016;
  • De Nederlandse nationaliteit te bezitten;
  • minimaal 3 NDB Rankingtoernooien gespeeld te hebben bij de heren A of de dames in seizoen 2015/2016. Let op: de Dutch Open telt die jaar niet mee voor de NDB ranking. De Dutch Open en 2 NDB rankings voldoet dit jaar dus niet!

 

Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via het NDB Rankingcircuit niet (direct) lukt, alsnog de kans op plaatsing binnen de Nederlandse selectie. De aangesloten lidorganisaties worden bij deze procedure betrokken en krijgen zodoende zelf de mogelijkheid hun eigen topspelers extra kansen te bieden!

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK