Oranjebar Super Ranking 37; Jimmy van Schie opnieuw niet te stoppen, ook Danny van Trijp verliest finale

Jimmy van Schie pakt derde dagzege op rij in 37e editie van de Oranjebar Super Ranking via overwinning op Danny van Trijp. Inhoud van Mysterie Box gaat dankzij een 110 finish naar Mark Mulder. Tharsissia Werinussa is weer eens beste dame van de avond. Timo van de Loo neemt troostprijs mee naar huis.

 

Wederom werden dertig deelnemers geteld tijdens de vijfde kwalificatie avond van de 37e Oranjebar Super Ranking die afgelopen dinsdagavond werd gespeeld. Een avond met veel darten, een paar drankjes, wat praatjes pot op het terras en genieten van een gezellige zwoele avond bij de Oranjebar in Mariahout, wat wil je nog meer.

 

Met zes groepen werd er gestart en wederom werd door de toernooileiding besloten dat de nummers 1 t/m 3 van iedere groep door zou stromen naar de zogenaamde knock-out wedstrijden in de winnaarsronde. Opnieuw een aantal extra wedstrijden dus voordat de kwartfinalisten bekend konden worden gemaakt. Als laatste acht spelers voor de kwartfinales bleven deze keer Davy van der Zande, Matthijs van Els, Kevin Verbakel, Wesley van Trijp, Rob van der Aa, Jimmy van Schie, Mark Mulder en Danny van Trijp over. Danny, Wesley, Jimmy en Davy bleken de sterksten van dit achttal en in de halve finales tussen Jimmy en Wesley evenals die tussen Danny en Davy werden de verliezers met 4-2 van de oche gestuurd. De winnaars echter, Jimmy van Schie en Danny van Trijp, wisten zich zeker van een finaleplaats.

 

De twaalf overgebleven spelers mochten intussen aan de bak voor de legendarische troostprijs en eervolle vermelding van een prima behaald resultaat in de Oranjebar. Een overzicht van de uitslagen halve finales en finale:

Halve finales:
Kestutis Bulota vs. Jos Rovers 3-0
Timo van de Loo vs. Thomas Thijs 3-1
Finale:
Kestutis Bulota vs. Timo van de Loo 2-3

 

Hiermee was Timo van de Loo dus de eerste winnaar van de avond. De tweede winnaar werd Mark Mulder; hij wist het winnende getal 110 te finishen waarmee hij de goedgevulde Mysterie Box mocht leegmaken.

 

Om de derde winnaar van de avond te leren kennen moest er gewacht worden wie er in de finale van het hoofdtoernooi tussen Danny van Trijp en Jimmy van Schie als sterkste uit de bus zou komen. Het werd een zeer hoogstaande wedstrijd die over de maximale negen legs gespeeld zou worden. Ondanks dat Danny een professioneel gemiddelde van 101,34 liet noteren was het toch Jimmy die met een niet onverdienstelijk gemiddelde van 94,40 met de winst aan de haal ging. Via een 4-5 overwinning boekte Jimmy zijn derde dagzege op rij waarmee hij in een illuster rijtje komt met o.a. Youri Duijster, Benito van de Pas, Jermaine Wattimena en Willy van der Wiel.

 

Hoge Finishes (100+)

101 door Jimmy van Schie

103 door Dennis van der Steen

104 door Jimmy van Schie

107 door Wesley van Trijp

110 door Mark Mulder

120 door Wesley van Trijp

121 door Danny van Trijp en Jimmy van Schie

125 door Kestutis Bulota

126 door Wesley van Trijp

143 door Davy van der Zande

145 door Davy van der Zande

156 door Mark Mulder

160 door Stijn Donkers

 

Maximale scores

In totaal 31x een score van 180 genoteerd, te weten:

1x door Wesley van Trijp, Roel Geelen, Mark Mulder, Erik van Engeland, Jos Rovers, Davy van der Zande en Thomas Thijs

2x door Kevin Verbakel en Stijn Donkers

3x door Patrick van Osch

7x door Danny van Trijp

10x door Jimmy van Schie

 

Uitslag OSR#37 kwalificatie dag 5; 1. Jimmy van Schie 2. Danny van Trijp 3. Wesley van Trijp en Davy van der Zande.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De zesde kwalificatie dag van de 37e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 05 juli 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK