Oranjebar Super Ranking #30; Yoeri Duijster voor derde keer naar winst in kwalificatiereeks

Yoeri Duijster breekt zegereeks van Davy van der Zande en pakt derde dagwinst tijdens de zesde kwalificatiedag van 30e editie OSR. Winst in troostfinale naar Oswin Streden ten koste van Andre Duijster.

 

Deze week was het tijd voor de zesde kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #30. Met een rustdag volgende week in het vooruitzicht wegens de kermis was het dus een mooie gelegenheid om nog wat punten te verzamelen in de race naar een plaats op de finaledag.

 

Tweeëntwintig deelnemers begonnen aan de groepsfase in vijf poules. De overgebleven tien beste nummers 1 & 2 moesten worden uitgedund tot acht om aan de kwartfinales te kunnen beginnen. De shoot-out betekende het eindstation voor de winnaar van de afgelopen drie kwalificatiedagen, Davy van der Zande, en van nieuwkomer Yoeri Derks die dus ook net buiten de boot viel. Voor Yoeri Duijster, Sascha Boothe, Dennis Knapen, Levi Frauenfelder, Axel Goverde, Nico Thissen, Bobby Biemans en Bram van Leuten gold dat zij direct aan de kwartfinales konden beginnen. Hierin bleken Yoeri, Axel, Bram en Levi de sterkste en in de halve finales die vervolgens gespeeld werden was Yoeri met 4-1 te sterk voor Bram waarna Levi een nipte 3-4 overwinning pakte tegen Axel waarmee de finalisten bekend waren.

 

De overige deelnemers hadden intussen hun best gedaan in de verliezersronde in de jacht op de troostprijs en eventueel ook de inhoud van de Mysterie Box door het gooien van de juiste hoge finish. Het waren Andre Duijster versus Bjorn Bor (3-2) en Erik van Engeland versus Oswin Streden (0-3) die in de halve finale stonden waarna de winnaars Oswin en Andre in een onderling partij konden bepalen wie er met de troostprijs naar huis zou gaan. De prijs ging deze week naar Eindhoven mee met Oswin die met 4-1 te sterk was voor Andre.

 

De avond werd vervolgens besloten met een finale tussen Yoeri Duijster en Levi Frauenfelder. Zoals zo vaak nam Yoeri hierin direct het heft in handen en keek niet meer om ondanks de tegenstand die hem door Levi werd geboden. Het leverde uiteindelijk een 5-3 uitslag op in het voordeel van Yoeri Duijster die hiermee evenals Davy van der Zande nu drie dagzeges heeft geboekt in deze editie van de Oranjebar Super Ranking.

 

Helaas bleef de Mysterie Box vandaag (115) gesloten ondanks dat er een redelijke hoeveelheid 100+ finishes werden gegooid. De hoogste finish van de avond kwam met 145 & 156 op naam van Axel Goverde. De meeste maximale scores kwamen op naam van Yoeri Duijster (8×180) wisten deze avond drie 100+ finishes te gooien.

 

Uitslag OSR#30 kwalificatie dag 6; 1. Yoeri Duijster 2. Levi Frauenfelder 3. Axel Goverde en Bram van Leuten.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatiedag 07 van de Oranjebar Super Ranking 30 wordt in verband met de Kermis in Mariahout pas gespeeld op dinsdag 25 juni 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK