Oranjebar Lions kunnen geen potten breken op Nederlandse bekerkampioenschappen

Nederlandse Bekerkampioenschappen in Nijkerk gewonnen door Spankers (DVO); Oranjebar Lions speelt geen rol van betekenis.

Gisteren zijn in Nijkerk de Landelijke Bekerkampioenschappen gespeeld. In totaal waren er 24 bekerkampioenen aanwezig die ieder hun eigen regionale lidorganisatie vertegenwoordigden. Het team ‘Spankers’ uit de Darts Vereniging Oost-Nederland bleek uiteindelijk de sterkste, in de finale werden de ‘Dapp’re Strijders’ van de Darts Organisatie Regio Amsterdam verslagen.

Oranjebar Lions was ingedeeld in poule A met de kampioenen van DOT “The Cave” en DBBR “TAV Point” . De complete selectie waarmee werd afgereisd bleek, uitgezonderd Braulio Roncero, last te hebben van een totale off-day waardoor slechts de wedstrijd tegen TAV Point werd gewonnen maar er tegen The Cave zoveel dubbels werden gemist dat het beker avontuur dit jaar al in de poule fase eindigde.

 

Het werd een fanatieke maar bovenal gezellige en sportieve dag, er werd gespeeld in acht poules van drie teams per poule waarna acht teams overbleven voor de kwartfinales. In deze kwartfinales moesten we afscheid nemen van ‘The Cave’ (DOT), ‘Bottom of the House’ (DBA), ‘Olympique’ (DBMN) en titelverdediger ‘Fifth Division’ (DSWN).

 

Waar de heren van ‘Magic Dreams’ (TDV) de kwartfinale makkelijk wonnen ging de halve finale in rap tempo naar de ‘Dapp’re Strijders’.  De andere halve finale tussen de ‘Spankers’ (DVO) en de ‘Hemeco All Stars’ (BDC) werd een stuk spannender. De teamgame moest daar de beslissing brengen, de heren uit Oost-Nederland haalden de finale.

 

In de finale bleken de ‘Spankers’ nog niet klaar te zijn met hun bekermissie. Met goed spel werd uiteindelijk zonder al te veel moeite gewonnen van de concurrenten ‘Dapp’re Strijders’. Een prachtige prestatie van het team uit de DVO, bestaande uit Erwin Extercatte, Jelle Klaasen, Bert Boerkamp, Remi Schildkamp en Bjorn Bakker.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK