Zuiderduin Masters 2013; Benito en Michel bereiken kwartfinales

Zuiderduin Masters 2013; Mooi resultaat voor Oranjebar spelers Benito van de Pas en Michel van de Horst.

 

Afgelopen vrijdag werd, in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee het startschot gegeven voor de Zuiderduin Masters 2013 met Oranjebar spelers Michel van de Horst en Benito van de pas aan de oche. Dit internationaal evenement waaraan de beste 24 heren van de WDF/BDO deelnemen evenals 6 dames van de wereldtop en 6 zeer talentvolle jeugdspelers uit binnen en buitenland is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Een andere zaalindeling waardoor het publiek optimaal kan genieten van de wedstrijden op het podium. Tevens is er ruimte gemaakt voor de spelers die op de muziek van hun opkomst tune door de zaal naar een plateau lopen waarna ze onder luide toejuiching van het publiek het podium opkomen.

 

De in totaal 36 spelers waren verdeeld over 8 groepen van 3 spelers voor het herentoernooi, 2 groepen van 3 dames voor het Zuiderduin Masters toernooi en zes jeugdspelers die ook in twee groepen zijn opgedeeld.

Michel van de Horst mocht aantreden in de vrijdagavond sessie en deed dit met een schitterende 5-2 overwinning op Scott Waites en nam hiermee niet alle revanche op zichzelf (debuut afgelopen jaar) maar hield daarmee ook kans op plaatsing voor de volgende ronde.

In de zaterdagmiddag sessie kon de geplaatste Benito van de Pas aantreden voor zijn eerste wedstrijd van het toernooi en ook hij wist zijn wedstrijd, tegen de Nederlandse Remco van Eijden, te winnen met 5-2 waardoor hij de kans op de volgende ronde in eigen hand hield.

 

Tijdens de zaterdagavond sessie werden de kaarten definitief geschud en zou er duidelijkheid komen welke spelers zich kwalificeerden voor de kwartfinales. De opdracht voor beide Oranjebar mannen was duidelijk; bij winst konden zij zich opmaken voor de kwartfinale en wie weet wat nog meer op zondag. Zowel Michel als Benito wisten aan deze opdracht te voldoen. Michel wist zijn wedstrijd tegen Richie George op het laatste nippertje met 4-5 te winnen en Benito pakte een solide 3-5 overwinning tegen Martin Atkins.

 

De zondag is altijd de finaledag van de Zuiderduin Masters waarop de kwart, halve en grand finale worden gespeeld. De spits werd afgebeten door Benito van de Pas die het moest opnemen tegen de grote favoriet, Winmau World Master Stephen Bunting. Het zou niet de wedstrijd van Benito deze dag. Met een niets verhullende 3-0 nederlaag in sets waarin Benito slechts 2 legs wist te winnen eindigde het toernooi voor de koene Tilburger.
In de tweede wedstrijd van de dag mocht Michel van de Horst het opnemen tegen de WDF Wereldkampioen Wesley Harms. Ook Michel kon niet zijn goede spel van de afgelopen twee dagen laten zien en was net als Benito slecht in staat om 2 legs van Wesley af te snoepen voordat de 0-3 nederlaag in sets op het bord stond en deze Zuiderduin Masters voor hem waren afgelopen.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK