Willem Mandigers weer op goede weg tijdens Swedish Open

Tijdens het Swedish Open van afgelopen weekend leek Willem Mandigers zijn vormcrisis te boven en beloonde zichzelf met een mooie negende plaats. Hiermee was hij de enige Oranjebar spelers die punten voor de diverse ranking lijsten wist te pakken.

 

Afgelopen weekend waren vier Oranjebar speler afgereisd naar het Zweedse Malmo om deel te nemen aan de diverse toernooien die onderdeel uitmaakte van het Swedish Open 2016. Dit is inmiddels het derde van de in totaal vier WDF/BDO dart evenementen die deze maand augustus worden gespeeld. De Oranjebar spelers bestonden dit jaar uit Wouter Vaes, Willem Mandigers, Sven Verdonck en Anneke Kuijten.

Voor Willem Mandigers was het de zoveelste poging dit seizoen om punten te vergaren in een poging om zich voor de tweede keer voor de Lakeside World Professional Championship te plaatsen. Tot nu toe ging dat echter niet al te best en mocht er zelfs worden vastgesteld dat Willem zich in een kleine vormcrisis bevond.Het siert de Eindhovenaar dat hij ondanks de tegenslagen toch blijft volharden in het bereiken van het gestelde doel wat hij, samen met zijn hoofdsponsor H & S Betonwaren, voor ogen heeft. De beloning voor het harde werken kwam dan eindelijk in Zweden.

 

Deed het uitvallen van Wouter Vaes bij de heren en Anneke Kuijten in de tweede ronde nog het ergste vermoeden voor de Oranjebar delegatie dan was het een opluchting om te zien hoe zowel Sven Verdonck als Willem Mandigers de sheetfinales wisten te bereiken. Hierin wist Sven zijn wedstrijd helaas niet te winnen zodat hij op een gedeelde 17e plaats eindigde. Willem pakte echter wel de winst en plaatste zich bij de laatste 16, daar waar de echte punten worden verdeeld. Jammer genoeg bleek dit ook het eindstation maar een 9e plaats geeft de burger weer moed voor de toernooien die nog gespeeld worden tot 1 oktober wanneer de rankingstand bepalend is voor wie een uitnodiging voor deelname aan de Lakeside 2017 ontvangt.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK