Vrijdag 22 juni in de Oranjebar; PDB kwalificatie voor NL-Team Qualify Event 2018

Ook dit seizoen krijgen de senioren dartspelers en dartspeelsters die lid zijn van de Peelland Dart Bond weer de kans aangeboden mee te doen aan de  NL-Team Kwalificaties dankzij de samenwerking tussen de PDN en de Oranjebar.

 

Opnieuw heeft de Peelland Dart Bond besloten om voor beide evenementen kwalificatiedagen te organiseren in samenwerking met de Oranjebar in Mariahout.

 

Sinds 2012 krijgen de NDB-lidorganisaties, dus ook de PDB,  de mogelijkheid om twee ‘eigen’ dames en heren af te vaardigen die zich via kwalificatietoernooi kunnen plaatsen voor de Nederlandse selectie. Het kwalificatietoernooi zal dit seizoen gespeeld worden op zaterdag 30 juni 2018. De locatie wordt later bekend gemaakt.

 

Voor het toernooi worden de eerstvolgende acht heren en vier dames van het afgelopen NDB ranking seizoen uitgenodigd die zich net niet via de NDB Ranking weten te plaatsen voor de selectie. Ook worden de beste acht heren en vier dames uit de afgelopen LACO competitie uitgenodigd. Daarnaast mogen de lidorganisaties maximaal twee heren en maximaal twee dames afvaardigen naar het kwalificatietoernooi. De exacte criteria voor deelname aan dit kwalificatietoernooi worden jaarlijks door de NDB vastgesteld en zijn op dit moment nog niet gepubliceerd.

 

Het deelnemersveld kan dus bestaan uit ongeveer 50 spelers per categorie als alle lidorganisaties de plekken invullen en alle spelers besluiten deel te nemen. Ook nu is er dus opnieuw een mogelijkheid voor alle bij de Peelland Dart Bond aangesloten spelers om een poging te wagen om International te worden.

 

Het kwalificatie toernooi voor de PDB spelers zal ook dit jaar worden georganiseerd en gespeeld bij de Oranjebar in Mariahout.  De speeldatum voor het evenement is vrijdag 22 juni en er zal om 20:00 worden gestart.

 

Af te vaardigen spelers dienen:

  • Lid te zijn van een aangesloten lidorganisatie van de NDB;
  • 18 jaar of ouder te zijn (dispensatie uitgezonderd) op 30 juni 2018;
  • De Nederlandse nationaliteit te bezitten;
  • minimaal 3 NDB Rankingtoernooien gespeeld te hebben bij de heren A of de dames in seizoen 2017/2018.

Indien zij geselecteerd worden dienen de spelers tevens:

  • Speelgerechtigd te zijn voor het Nederlands Team en het NDB Ranking circuit.
  • De topsportovereenkomst te tekenen.
  • Beschikbaar te zijn voor alle wedstrijden, trainingen en andere activiteiten waarvoor ze conform de topsportovereenkomst uitgenodigd worden.
  • Het volledige NDB Ranking circuit te spelen.
  • Vormbehoud, inzet en motivatie te tonen.

Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via het NDB Rankingcircuit net niet (direct) is gelukt, alsnog de kans op plaatsing binnen de Nederlandse selectie. De aangesloten lidorganisaties worden bij deze procedure betrokken en krijgen zodoende zelf de mogelijkheid hun eigen topspelers extra kansen te bieden!

 

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK