Uitslagen SLN speelronde 15; Oranjebar 3 KAMPIOEN in overgangsklasse C

Uitslagen 15e speelronde van de Super League Nederland; OB3 behaalt kampioenschap, OB2 verliest en OB1 blijft meedoen voor handhaving in hoofdklasse.

 

Hoofdklasse

Door 4-6 overwinning van Oranjebar 1 op Café de Oale Jan heeft tot gevolg dat  de mannen uit Coevorden degradatie uit de hoofdklasse. Dit geld ook voor L&L Nederhemert 1 dat wel wist te verassen tegen The Switch DSWN en met 5-5- gelijkspeelde, maar ook zij kunnen degradatie niet meer ontlopen. Naast L&L en Café de Oale Jan moet er nog iemand degraderen uit de hoofdklasse. Dit lijkt te gaan tussen Oranje Bar en Café de Schot. Oranje Bar speelt tijdens de volgende speelronde tegen Vrijbuiter terwijl de Schot thuis speelt tegen de Oale Jan. Tijdens de laatste wedstrijd ontmoeten beide teams elkaar in Mariahout.
Favoriet voor het kampioenschap Kjelvik wist dat het een lastige middag zou krijgen in Apeldoorn tegen de Vrijbuiter. Ook zonder Jelle Klaasen liet het team van Tokan Ata zien dat ze veel kwaliteit in huis hebben. Vrijbuiter kwam met 5-3 voor, maar zag Kjelvik nog langszij komen dankzij Jeffrey de Graaf die de solo wist te winnen van Ahmed Ahmaddy. Havenzicht 1 en The Switch DSWN Den Haag vergaten te profiteren van het puntverlies van Kjelvik. The Switch kwam niet verder dan 5-5 tegen hekkensluiter L&L Nederhemert 1 (na een 5-3 achterstand) en Havenzicht 1 ging in eigen huis onderuit tegen Café de Schot met 3-7. Kjelvik heeft op 4 mei tijdens de thuiswedstrijd tegen L&L aan een overwinning genoeg om landskampioen te worden.

 

Overgangsklasse B

Sterkdarts/L&L Nederhemert 2 is met groots machtsvertoon kampioen geworden van overgangsklasse B. Een overwinning in Mariahout op Oranjebar 2 volstond en na een 7-3 overwinning kon de champagne open. Red Alert deed goede zaken met het oog op de tweede plaats. HCM Dart Team Venlo werd met 8-2 verslagen. Onderin haal de Real Magic belangrijke punten door met 8-2 te winnen van Bojangles. De Zwaantjes verloren met 6-4 van de Fanatics en het zal lastig worden voor hen om een promotie/degradatieduel te ontlopen.

 

Overgangsklasse C

Oranjebar 3 werd afgelopen zaterdag kampioen in overgangsklasse C dankzij een 7-3 thuisoverwinning op Sonny’s Darts/Dikke Maatjes. Dit seizoen werd slechts één keer niet gewonnen en dat was tijdens de tweede speelronde thuis tegen DC Ambiance (5-5). Alle overige veertien wedstrijden werden winnend afgesloten en een gat van 11 punten met nummer twee Ambiance is genoeg voor het kampioenschap in overgangsklasse C. Oranjebar won één keer met 6-4 en wist voor de rest alleen maar grotere overwinningen te boeken, wat nogmaals duidelijk maakt dat er maar één team recht had op het kampioenschap.
De tweede plaats kan bijna niet meer ontgaan voor DC Ambiance. Dit weekend wonnen ze met 7-3 van Sportcafé de Mookies. Onderin is het nog wel spannend. United en de Pepersteeg gaan onderling uitmaken wie er direct degradeert en wie er een promotie/degradatieduel gaat spelen. Beide teams hebben evenveel punten en verloren van het weekend allebei. United was niet opgewassen tegen de Schot 2 (7-3) en de Pepersteeg verloor met 8-2 bij Nelly’s Café. Waarschijnlijk zal de beslissing op de voorlaatste speeldag vallen wanneer beide teams elkaar treffen in Wassenaar. De laatste wedstrijd uit deze poule ging tussen ’t Pleintje en de Walrus. ’t Pleintje won met 6-4 en klimt daardoor naar een knappe 3e plaats.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK