Peelland NL-team kwalificatie; strijd na 3 kwalificatiedagen nog volledig open

Derde kwalificatiedag voor deelname aan de NL-Team kwalificaties gooit het tussenklassement overhoop. Zowel bij de heren als dames zal de beslissing op de laatste speeldag vallen.

 

Dat darten leeft in Peelland weten we natuurlijk al jaren maar dit jaar is het voor het eerst dat er werkelijk een aantal spelers die niet uitkomen voor de Oranjebar zich mengen in de strijd om een deelnamebewijs aan de NL-Team selecties later dit jaar. Met name bij de dames levert dat een mooi strijd op en moet, in dit geval< Anneke Kuijten vol aan de bak om haar plaats te bemachtigen nadat dat de afgelopen jaren bijna een vanzelfsprekendheid was.

 

Afgelopen maandag werd de derde kwalificatiedag gespeeld en was de eerder genoemde speelster en leider in het tussenklassement afwezig. De zes aanwezige speelster kregen hierdoor de mogelijkheid om hun opgelopen achterstand in het tussenklassement goed te maken. Jeanine Warmerdam en Lincy Gloudermans wisten hun kans het beste te benutten zodat er nu drie dames zijn die om twee deelnamebewijzen moeten strijden. Jeanine sloot de derde kwalificatiedag af als winnaar na wist op Lincy in de finale. Een gedeelde derde plaats was er voor Tharsissia Werinussa en Nicole Derx.

 

Bij de heren is het ook ongemeend spannend. Maar liefst zeven spelers komen theoretisch nog in aanmerking voor de twee beschikbare tickets. Eerdere leider in de tussenstand, Nico Thissen, zag de winnaar en runner-up van de derde kwalificatiedag voorbijkomen en bevindt zich nu op de derde plaats. Winnaar Davy van der Zande staat op dit moment aan de leiding terwijl de runner-up, Barry Zander op een punt volgt op de tweede plaats. Ded top drie wordt op de hielen gezeten door Peter van den Broek, Hermie van Orsouw, Oswin Streden en Mark Giepmans.

 

De volledige tussenstand en overzicht van alle kwalificatiedagen vindt u hier.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK