OSR 9 speeldag 4; Davy van der Zande ook te sterk voor Nico Thissen

Speeldag 4 Oranjebar Super Ranking 9;  Davy van der Zande pakt tweede dagze op rij in finale tegen Nico Thissen.

 

Afgelopen dinsdag was de Oranjebar in Mariahout voor de vierde keer het decor van de OSR 9. Deze keer konden er zestien deelnemers worden begroet die zich willen mengen in de strijd om plaatsing voor de finaledag.

 

Opnieuw konden een aantal nieuwe gezichten worden begroet die een kans wilden wagen waarvan Steijn School echter de enige was die zich overeind wist te houden in de groepsfase. Wie ook doorstroomden naar de kwartfinales waren  Hermie van Orsouw, Davy van der Zande, Andre Steenbakker, Nico Thissen, Fred Burger, Ed van de Aa en Ruud Kuijten om in de race te blijven voor de dagfinale.

 

Bij de laatste acht bleken Ruud Kuijten, Davy van der Zande, Nico Thissen en opnieuw Fred Burger de sterkste met twee mooie halve finales tot gevolg. Het niveau was deze avond weer zeer goed te noemen met een totaal van 25 maximale scores van 180 en een flink aantal hoge finishes waarvan Ed van de Aa er twee (130 en 128) voor zijn rekening nam maar Hermie van Orsouw met 160 de hoogste finish gooide.

 

De eerste wedstrijd was die tussen Davy en Ruud die met een 4 – 2 nederlaag zijn meerdere moest erkennen in Davy van der Zande. De tweede halve finale kende een spannende 4-3 uitslag in het voordeel van Nico Thissen die hiermee net te sterk was voor Fred.

 

Een mooi finale op papier dus voor deze avond. Aan de ene kant Nico Thissen die al jaren het stigma “eeuwige tweede” met zich meedraagt dankzij de vele malen dat het net naast de winst greep en aan de andere kant Davy van der Zande die op dit moment in goede vorm verkeert (produceerde vanavond maar liefst 9x 180) en voor wie alles de juiste kant op lijkt te vallen in zijn dartcarriere.

In de finale bleek voorstaande te worden bevestigd en na de 5 – 2 eindstand in het voordeel voor Davy. Hiermee pakte hij zijn tweede opeenvolgende dagzege in de OSR 9 en bleef er voor Nico voor de zoveelste keer de vermelding als Runner Up over.

 

Uitslag van speeldag 4: 1. Davy van der Zande 2. Nico Thissen 3. Fred Burger en Ruud Kuijten.

 

Voor de volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende Oranjebar Super Ranking 9 wordt gespeeld op dinsdag 05 november 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK