OSR #22; Davy van der Zande naar "whitewash" zege in de finale op laatste kwalificatiedag

Davy van der Zande wint laatste kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking #22. Leon Kellenaars wint troostfinale. Deelnemers voor de finaledag bekend; elf heren, twee dames en drie jeugdspelers gaan voor de prijzen.

 

De twaalfde en laatste speeldag van de 22e Oranjebar Super Ranking en tevens laatste kans op kwalificatie voor de finaledag kende een deelnemersveld van zeventien spelers. Een aantal van hen wisten zich al gekwalificeerd maar waren toch aanwezig om zoveel mogelijk invloed uit te oefenen op de plaatsingslijst die bepalend is voor welke tegenstander men in de eerste ronde van de finaledag kan treffen.

 

De groepsfase leverde Tharsissia Werinussa, Levi Frauenfelder, Oswin Streden, Gian van Veen, Davy van der Zande, Mark Giepmans, Peter van den Broek en Ruud Thijssen een plaats in de kwartfinale op. Davy, Ruud, Levi en Gian bleven hierin overeind waarna Davy in de halve finale te sterk was voor Ruud (4-2) en Levi met Gian van de oche stuurde (4-1) om zich zo voor de Oranjebar Super Ranking dag finale te plaatsen.

 

Het deelnemersveld van de verliezersronde was inmiddels ook uitgedund tot vier spelers. Lincy Gloudemans kon het vervolgens niet bolwerken tegen Ruud Tuijtelaar en ging met 0-3 onderuit. Leon Kellenaars trof Randy Oosterbruggen en hield zicht op de troostprijs door de spannende wedstrijd met 3-2 te winnen. De finale tussen Leon en Ruud eindigde in een 1-4 overwinning voor Leon die hiermee beslag legde op de troostprijs.

 

De wedstrijd om de dagzege liep uit op een grote teleurstelling voor Levi. Tegenstander Davy van der Zande bleek veel te sterk en derhalve devalueerde de wedstrijd naar een formaliteit. Davy wist met zijn scorend vermogen de basis te leggen voor een 5-0 overwinning die niets aan de verbeelding overliet. Levi nam  als een echte kerel en kan volgende week tijdens de finaledag proberen zijn frustratie van zich af te spelen.

 

Onderstaande spelers en reserves die minimaal vier keer hebben deelgenomen zijn gekwalificeerd voor de finaledag;

 

Davy van der Zande Ruud Thijssen
Jermaine Wattimena Erik van Engeland
Levi Frauenfelder Vinnie Besselaar
Oswin Streden Mike Brands
Mark Giepmans Lincy Gloudemans
Gian van Veen Randy Oosterbruggen
Yoeri Duijster Tharsissia Werinussa
Peter van den Broek Ruud Tuijtelaar
reserves
Hermie van Orsouw
Tom Mulder

 

Uitslag kwalificatie dag 12; 1. Davy van der Zande 2. Levi Frauenfelder 3. Ruud Thijssen en Gian van Veen.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Dinsdag 06 mei 2017 wordt de finaledag van de Oranjebar Super Ranking 22 gespeeld. Tevens is er een extra toernooi voor de niet gekwalificeerde aanwezigen. Aanvang van beide toernooien is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK