Oranjebar Super Ranking XII; Michel van de Horst zegeviert. Deelnemers finaledag bekend.

Oranjebar Super Ranking XII; Zege op laatste kwalificatiedag  opnieuw voor Michel van de Horst, Nico Thissen Runner Up.

 

Editie 12 van de Oranjebar Super Ranking zit er bijna op. Afgelopen dinsdag werd de laatste kwalificatie avond gespeeld zodat de lijst van de voor de finale geplaatste spelers kan worden opgemaakt. Zoals bekend bestaat die lijst uit de 16 hoogst geplaatste deelnemers op de ranking die minimaal vier keer hebben deelgenomen.

 

De laatste kwalificatie mogelijkheid waren 16 spelers aanwezig die dus mooi over vier groepen konden worden verdeeld waaruit de acht kwartfinalisten moesten komen. De mannen die dit wisten te realiseren waren Davy van der Zande, Roel Donkers, Jeffrey Brands, Guido van Hoof,  Hermie van Orsouw, Nico Thissen, Eric Barten en Michel van de Horst.

 

Van deze acht spelers bleven Guido, Michel, Roel en Nico aan de goede kant van de score tijdens de kwartfinales en zij konden zich opmaken voor de halve finales Michel van de Horst vs Roel Donkers en Guido van Hoof vs Nico Thissen. Roel kon het in zijn wedstrijd niet bolwerken tegen Michel die deze avond in zeer goede doen was. Met 2-4 ging de zege dan ook naar de man die zich dit jaar al wist te plaatsen voor de Zuiderduin Masters 2014 en Lakeside 2015. Nico Thissen, in de wetenschap dat hij dit seizoen gesteund wordt door een sponsor, beleefde ook een goede avond wat zich vertaalde in een 4-3 zege op Guido waardoor er een interessante finale tussen Nico Thissen en Michel van de Horst overbleef.

 

In de finale bleek dat Michel deze avond een maatje te groot was voor Nico. Het was met name het sterke finishen deze avond dat Michel de zege zou bezorgen. De kleine man uit Deventer poetste 2x 106, 112, 117 en 144 (de hoogste van de avond) van het bord en wist ook nog 5x 180 te produceren. Nico moest hierop het antwoord schuldig blijven ondanks dat hij vanavond net als Guido van Hoof en Davy van der Zande 4x 180 gooide. Een duidelijke 5-2 overwinning voor Michel was het resultaat van de finale waarna de lijst met deelnemers aan de finaleavond bekend kan worden gemaakt.

 

Volgende week zal de finale van de OSR XII worden gespeeld waarvoor de hierna te noemen spelers zijn uitgenodigd;

Mark Brouwer Patrick Sterks
Davey van der Zande Hermie van Orsouw
Michel van de Horst Guido van Hoof
Roel Donkers Jurgen Schats
Oswin Streden Wouter Vaes
Roger Janssen Peter van den Broek
Arno Louwers Fred Burger
Patrick Morelissen Braulio Roncero

Reserve is Gerard de Jong

NB. Junni Ruiter kan wegens vakantie niet deelnemen waardoor Hermie van Orsouw alsnog gekwalificeerd is.

 

Uitslag van speeldag 12: 1. Michel van de Horst 2. Nico Thissen 3. Guido van Hoof en Roel Donkers..

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK