Oranjebar Super Ranking 37; Youri Duijster de beste tijdens drukste OSR speeldag ooit

Negende speeldag kent record aantal van 48 deelnemers. Yoeri Duijster pakt de dagzege ten koste van Wesley Plaisier. Betse dame wordt Tharsissia Werinussa. Dennis van Strien is Dennis Zwage te slim af in finale om troostprijs. 133 finish voor inhoud van de Mysterie Box wordt niet gegooid.

 

Afgelopen dinsdag bleek een gekkenhuis te worden wat betreft het aantal inschrijvingen voor de negende speeldag van de 37e Oranjebar Super Ranking. In eerste instantie kwamen de deelnemers mondjesmaat binnengelopen maar al snel veranderde dat in een continue stroom van darters vanuit het hele land. Dit resulteerde uiteindelijk in een compleet deelnemersveld van maar liefst 48 spelers, iets wat de toernooileiding, SteenDarts, in de afgelopen jaren nog niet had meegemaakt in de Oranjebar.

 

Prachtig om te zien dat er zoveel darters op de ranking afkomen, dit betekende echter wel dat het spelformat aangepast moest worden om te kunnen spelen om de zes beschikbare dartbanen.

 

Klokslag 20.30 uur werd er gestart in 12 poules van 4 darters. Mede dankzij Stefan Fraterman kon er snel gestart worden, hij hielp even met het opschrijven van alle poules. De nummers 1 en 2 van iedere poule gingen naar de winnaarsronde, de overige spelers naar de verliezersronde. De resultaten waren natuurlijk voor de thuisblijvers live te volgen via; https://tv.dartconnect.com/matchlist/oranjebarsuper37e08.

 

De spelers die doorgingen naar de knock-outs in de WR waren; Timo van den Elshout, Roel Geelen, Jeffrey Kruit, Tharsissia Werinussa, Joop de Vries, Gerbe Voets, Karsten Boelens, Stijn Donkers, Danny van Trijp, Ralph Wetzels, Rob van der Aa, Peter van den Broek, Wesley van Trijp, Jimmy van Schie, Yoeri Duijster, Mark Mulder, Ruud Tijssen, Nina Ipskamp, Rob van der Zanden, Jos Rovers, Wesley Plaisier, Daan Groen, Matthijs van Els en Niels Strijbosch. Hiervan bleven Rob, Peter, Yoeri, Wesley van Trijp, Jimmy, Wesley Plaisier, Danny en Ralph over voor de kwartfinales waarna het aantal spelers werd uitgedund tot de finalisten, Yoeri Duijster en Wesley Plaisier bekend waren.

 

Sfeerimpressie OSR #37 speeldag 9

 

Van de spelers die zich niet voor de winnaarsronde wisten te kwalificeren en zich vervolgens in de strijd om de troostprijs wilde mengen bleven tenslotte Pieter Balsamo, Tinus van Tiel, Reinier Albers, Oswin Streden, Dennis Zwaga, Dennis van Strien, Ruud Kuijten en Kevin Verbakel als kwartfinalisten. Hieruit kwamen Dennis Zwaga en Dennis van Strien naar voren om de finale te spelen die met 2-3 werd gewonnen door Dennis van Strien die dus de troostprijs mee naar huis kon nemen.

 

Aansluitend werd de grote finale om de dagzege gespeeld waarin Yoeri Duijster weer liet zien dat hij niks aan kwaliteit heeft ingeboet en Wesley Plaisier alle zeilen bij moest zetten om in het spoor te blijven. Het mocht echter niet baten want Yoeri trok de dagwinst via een 5-3 zege naar zich toe.

 

In totaal werd er dertig keer een maximale score van 180 genoteerd en twaalf 100+ finishes. De Mysterie Box bleef zoals gezegd gesloten daar de winnende 133 niet werd uitgegooid.

 

Hoge Finishes (100+)

104 door Niels Strijbosch

109 door Erik van Engeland

110 door Kevin Verbakel en Wesley Plaisier

111 door Stijn Donkers

116 door Wesley Plaisier

124 door Dennis van Strien

128 door Stijn Donkers

141 door Ralph Wetzels

150 door Wesley Plaisier

154 door Ralph Wetzels

160 door Ralph Wetzels

 

Maximale scores

1x door Wesley Plaisier, Matthijs van Els, Kevin Verbakel, Anca Zijlstra, Ruud Kuijten, Oswin Streden, Reinier Albers, Erik van Engeland en Ruud Tijssen

2x door Jimmy van Schie, Stijn Donkers, Mark Mulder en Dennis Zwaga

3x door Yoeri Duijster, Timo van den Elshout en Tinus van Tiel

4x door Danny van Trijp

 

Uitslag OSR#37 kwalificatie dag 9; 1. Yoeri Duijster 2. Wesley Plaisier 3.  Danny van Trijp en Ralph Wetzels.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De tiende kwalificatie dag van de 37e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 02 augustus 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK