Oranjebar Super Ranking 36; Yoeri Duijster bevestigt goede vorm met nipte overwinning op Wouter Vaes

De tweede dagzege van de 36e Oranjebar Super Ranking gaat naar Yoeri Duijster  via 5-4 winst op  in spectaculaire finale tegen Wouter Vaes . Levy Frauenfelder wordt winnaar van troostfinale. Kyana Frauenfelder beste dame met runner up positie in de verliezersronde.

 

De tweede speeldag van de 36e Oranjebar Super Ranking kende wederom een deelnemersveld van 24 spelers waaronder deze keer vier dames. Na de volledig geautomatiseerde loting ging de avond van start met zes groepen.

 

Hierdoor bleven er twaalf spelers over met een kans op de kwartfinales waarvan er vier moesten afvallen via een tussenronde om tot acht kwartfinalisten te komen. Deze week waren Davy van der Zande, Joey Grijn, Tarik Korucu, Youri Dirks degene die  de laatste acht misten na verlies in de shoot-outs. De volgende spelers gingen wel door naar de kwartfinales; Yoeri Duijster, Peter van den Broek, Kevin Lens, Wouter Vaes, Stijn Donkers, Dennis van der Steen, Gian van Veen en Kevin Verbakel. Vervolgens bleven Kevin Lens, Yoeri, Stijn en Wouter om de halve finales te spelen die respectievelijk eindigde in een 4-1 en 2-4 overwinning voor de latere finalisten. Eerst was Wouter te sterk voor Stijn en vervolgens wist Yoeri te winnen van Kevin waarna Joey in de laatste leg net iets gelukkiger was en als eerste wist te finishen ten koste van Kevin Lens. Dat betekende dat er twee gelouterde en meermalen winnaar van eerder edities in de finale tegenover elkaar zouden staan.

 

Het toernooi om de troostprijs dat tegenwoordig ook wel de “concolation” oftewel herkansing wordt genoemd bracht in de finale een familie onderonsje. Beide finalisten, voormalig internationals en broer en zus waren in hun gedeelte van het speelschame duidelijk de sterkste. In de halve finales wist Kyana Frauenfelder haar tegenstander Ruben Mesters met 3-2 aan de kant te schuiven en Levi Frauenfelder won in zijn halve finale met dezelfde cijfers van Ahmet Tümer. In de finale om de troostprijs maakte Levy vervolgens via een 4-0 zege gehakt van zijn zuster Kyana die met dit resultaat wel de beste dame van de avond werd.

 

De finale van het hoofdtoernooi was er week ook weer een om van te smullen en werd evenals die van de 1e kwalificatiedag over alle negen legs gespeeld om tot een winnaar te komen. Zowel Wouter Vaes als Yoeri Duijster gingen beide vol gas en het was Yoeri die uiteindelijk de winst naar zich toe trok en met de dagzege naar huis ging.

 

De Mistery Box bleef vanavond gesloten want helaas werd de winnende 116, ondanks een flink aantal hoge finishes, niet gegooid. Gian van Veen was er met 115 het dichts bij maar greep er net als de overige deelnemers naast.

 

Maximum scores:

1x 180 door Gian van Veen, Levy Frauenfelder, Tarik Korucu, Dennis van der Steen en Erik van Engeland

2x 180 door Kyana Frauenfelder, Joey Greijn en Wouter Vaes

3x 180 door Davy van der Zande, Kevin Verbakel, Stijn Donkers en Youri Dirks

4x 180 door Yoeri Duijster

5x 180 door Kevin Lens

 

Hoge finishes:

101 door Wouter Vaes

103 door Wouter Vaes

108 door Yoeri Duijster

112 door Kevin Lens

113 door Gian van Veen

115 door Gian van Veen

126 door Wouter Vaes

130 door Davy van der Zande

 

Uitslag OSR#36 kwalificatie dag 02; 1. Yoeri Duijster 2. Wouter Vaes 3. Stijn Donkers en Kevin Lens.

 

De volgende kwalificatie dag voor de 36e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt  gespeeld op dinsdag 15 maart 2022. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK