Oranjebar Super Ranking 36; Joey Greijn grijpt 1e dagzege na spectaculaire finale

Eerste dagzege in de 36e Oranjebar Super Ranking gaat naar Joey Greijn na zwaar bevochten zege op Davy van der Zande  in finale. Winst in troostfinale gaat naar Ruben Mesters. Anneke Kuijten eindigt als beste dame met 9e plaats.

 

Met 24 deelnemers werd deze dinsdag de nieuwe reeks kwalificatiedagen in de 36e Oranjebar Super Ranking begonnen. Dit alles om mee te dingen naar een van de zestien plaatsen op de finaledag, net voor de feestdagen, waar de prijzen uiteindelijk verdeeld worden.

 

Nadat de indeling van zes groepen geloot was kon de strijd om plaats 1 en 2 in iedere groep worden gestart. Van de 24 deelnemers bleven er dus 12 over met een kans op de kwartfinales. Dat betekende tegelijkertijd dat vier van hen moesten afvallen via een tussenronde om tot acht kwartfinalisten te komen. Helaas waren het Peter van den Broek, Tarik Korucu, Youri Dirks en de beste dame van de avond Anneke Kuijten die de boot naar de laatste acht misten na verlies in de shoot-outs. De volgende spelers gingen wel door naar de kwartfinales; Jeroen van Peeren, Kestutis Bulota, Joey Greijn, Kevin Lens, Stijn Donkers, Danny Schellekens, Davy van der Zande en Kevin Verbakel. Hiervan bleven Joey, Kevin, Davy en Danny over voor de halve finales die aansluitend gespeeld werden. Het werden twee zeer spannende en van hoog niveau wedstrijden die een 3-4 en 4-2 uitslag kende. Eerst was het Davy die in een top partij Danny wist te verslaan waarna Joey in de laatste leg net iets gelukkiger was en als eerste wist te finishen ten koste van Kevin.

 

In het toernooi om de troostprijs waren de spelers ook al met de halve finales bezig en hierin waren Hier waren het uiteindelijk Dennis van der Steen, Marvin Massuger,  Ruben Mesters en Timo van de Loo die zich in de halve finales wisten te vechten. Helaas voor Dennis was Marvin hem met 2-3 net te slim af en bleek Ruben met 3-0 veel te sterk voor Timo. In de finale om de troostprijs maakte Ruben vervolgens via een 4-0 zege korte metten met Marvin.

 

In de finale van het hoofdtoernooi bleek dat Davy van der Zande en Joey Greijn beide een goede dag hadden en beide spelers lieten dan ook weinig liggen. Zoals te verwachten was moest er een laatste negende leg aan te pas komen om een winnaar aan te kunnen wijzen. Joey Greijn wist hierin als eerste de dubbel te finishen en daarmee de eerste dagzege van de 36e editie van de Oranjebar Super Ranking op zijn naam te schrijven.

 

Uitslag OSR#36 kwalificatie dag 01; 1. Joey Greijn 2. Davy van der Zande 3. Kevin Verbakel en Danny Schellekens.

 

De eerst volgende kwalificatie dag voor de 36e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt vanwege de tussenkomst van het Carnaval in Mariahout gespeeld op dinsdag 08 maart 2022. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK