Oranjebar Super Ranking #31; Jermaine Wattimena wint voor tweede week op rij

Ook dagzege kwalificatiedag 11 naar Jermaine Wattimena. Wouter Vaes voor 2e week op rij Runner Up. Overwinning in troostfinale gaat naar Heidi Schijvens ten koste van Roland Stokmans. Mysterie Box blijft dicht.

 

Afgelopen dinsdag was het alweer tijd voor de 11e van de in totaal 12 kwalificatiedagen van de 31e Oranjebar Super Ranking waardoor het voor een aantal spelers erg spannend dreigt te worden met het oog op kwalificatie voor de finaledag. Slechts de eerste zestien spelers met vier deelnames  in de ranking worden hiervoor uitgenodigd en de eerstvolgende twee spelers zullen als reserve een kans maken mits er een geplaatste speler onverhoopt mocht uitvallen. De overige deelnemers van de 31e OSR editie kunnen een nieuwe kans wagen in de 32e editie van dit inmiddels klassieke darttoernooi.

 

De groepsfase werd gestart met 6 poules waaruit tenslotte Oswin Streden, Youri Dirks, Patrick van Os, Wouter Vaes, Yoeri Duijster (HF-master met 164 & 145), Ruud Tijssen, Jermaine Wattimena en Joey Verhagen overbleven voor het spelen van de kwartfinales. De overige deelnemers kregen hierna de gelegenheid om een toernooi om de troostprijs te spelen. In de halve finales van het hoofdtoernooi zagen we vervolgens Jermaine en Wouter beide met 1-4 winnen van hun tegenstanders, respectievelijk Ruud en Youri, zodat de kwalificatiedag voor de tweede week op rij zou eindigen met eenzelfde finale tussen Wouter Vaes en Jermaine Wattimena.

 

Ook in de verliezersronde was men inmiddels bij de finale aangeland nadat beide halve finales een zelfde uitslag kende, namelijk 3-0. In de troostfinale stonden Heidi Schijvens (na een halve finale overwinning op Erik van Engeland) en Roland Stokmans (na een halve finale overwinning op Gian van Veen) tegenover elkaar en het was Heidi die als derde dame de troostprijs mee naar huis zou nemen. Met maar liefst 4-1 stuurde zij de ongelukkige Roland van de oche, een overwinning waarop niets viel af te dingen dus.

 

In tegenstelling tot vorige week werd de finale om de dagzege nu wel een van de mooiste partijen van de avond. Gedurende de wedstrijd werden de legs in eerste instantie gelijk verdeeld tussen beide finalisten. In het tweede gedeelte van de partij wist Jermaine echter het verschil te maken en moest Wouter toezien hoe er een 5-2 eindstand op het scorebord verscheen in het voordeel van Jermaine die deze opsteker in zijn voorbereiding op World Series of Darts Finals die aankomend weekend in Amsterdam gespeeld worden goed kan gebruiken.

 

Uitslag OSR#31 kwalificatie dag 11; 1. Jermaine Wattimena 2. Wouter Vaes 3. Youri Dirks en Ruud Tijssen.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatiedag 12 en laatste van de Oranjebar Super Ranking #31 wordt gespeeld op dinsdag 05 november 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK