Oranjebar Super Ranking #31; Jermaine Wattimena pakt derde zege, Wouter Vaes slachtoffer

Jermaine Wattimena wint kwalificatiedag 10 na whitewash overwinning op Oswin Streden en Wouter en grijpt 3e dagzege. Winst in troostfinale gaat naar Yoeri Duijster na whitewash op Deniz Misschier en Lincy Gloudemans.

 

De teller voor het aantal deelnemers van de tiende kwalificatiedag van de 31e Oranjebar Super Ranking stopte deze week bij twintig spelers. Het werd weer een avond vol met dartspektakel, spannende wedstijden, twee geweldige finales, en een ongekend hoog whitewash uitslagen. Enige smet op de avond was het ontbreken van een winnaar van de inhoud van de Mysterie Box. De benodigde 138 werd niet gefinished.

 

Zoals gewoonlijk werd de avond gestart met een groepsfase waarna kon worden bepaald welke acht spelers er naar de kwartfinales zouden gaan. Het waren deze week Jermaine Wattimena, Levi Frauenfelder, Oswin Streden, Patrick van Os, Wouter Vaes, Jos Rovers, Davy van der Zande en Heidi Schijvens die aan de bak mochten voor een plaats in de halve finale. Van dit achttal bleven Oswin, Jos, Wouter en Jermaine over voor de halve finales en kans op de dagzege.
In de halve finales van het hoofdtoernooi bleek Jermaine met een 4-0 whitewash overwinning te sterk voor Oswin en wist Wouter een nipte 4-3 overwinning te boeken op Jos Rovers nadat de man uit Ospel in de groepsfase al eerder had gewonnen van Jermaine Wattimena en Yoeri Duijsters.

 

Vrijwel gelijktijdig werden ook de halve finales van de verliezersronde gespeeld. Zowel de halve finale tussen Denniz Misschier en Jan Spooren als de halve finale tussen Yoeri Duijster en Lincy Gloudemans eindigden in een 3-0 overwinning voor de later finalisten om de troostprijs, Yoeri en Deniz.
In de troostfinale was Yoeri vervolgens met opnieuw een whitewash overwinning (0-4) veel te sterk voor Deniz zodat Yoeri voor de verandering ook de troostprijs een keer mee naar huis kon nemen in plaats van de dagzege die hij al zo vaak heeft gewonnen.

 

Wat de mooiste partij van de avond moest worden, de finale om de dagzege, zou dit keer eindigen in een deceptie. Zeker voor Wouter die de hele avond al goed had gepresteerd en in de groepsfase eerder had gewonnen van zijn tegenstander in de finale. Helaas had hij kennelijk al zijn energie verspeeld en deze meevaller werd door Jermaine dankbaar aanvaard waarna hij liet zien waarom hijgekwalificeerd is voor het PDC European Championship van aankomend weekend. Via een 5-0 whitewash overwinning hielp Jermaine de opgebrande Wouter uit zijn lijden en pakte hiermee zijn derde dagzege in deze kwalificatiereeks.

 

Uitslag OSR#31 kwalificatie dag 10; 1. Jermaine Wattimena 2. Wouter Vaes 3. Jos Rovers en Oswin Streden.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatiedag 11 (voorlaatste) van de Oranjebar Super Ranking #31 wordt gespeeld op dinsdag 29 oktober 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK