Oranjebar Super Ranking #27; Davy van der Zande grijpt 3e dagzege in 27e editie, Barry Zander wordt Runner Up

Winst op speeldag 5 van de Oranjebar Super Ranking 27 gaat naar Davy van der Zande ten koste van Barry Zander. Winst in troostfinale naar Leander Meijers. Anneke Kuijten grijpt tweede PDB dames ticket voor deelname aan CLoD 2018.

 

Speeldag vijf van de 27e Oranjebar Super Ranking ging van start zonder de winnaar van afgelopen week, Jelle Klaasen, en meervoudig winnaar van de dagzege, Jermaine Wattimena. Beide heren hadden verplichtingen bij het PDC World Match Play evenement, helaas zonder succes want zowel Jermaine als Jelle gingen in de eerste ronde onderuit.

 

Wie niet onderuit gingen tijdens de groepsfase van afgelopen dinsdag waren Ruud Tuijtelaars, Kathy Geeraerts, Levi Frauenfelder, Davy van der Zande, Anneke Kuijten, Kevin Verbakel, Barry Zander en Oswin Streden. Deze acht gingen via knock-out wedstrijden in de kwart- en halve finales proberen een finaleplaats te bemachtigen met kans op de dagzege.

 

In de kwartfinale werd er afscheid genomen van de dames Anneke en Kathy, evenals van de heren Oswin en Ruud. Vervolgens werden beide halve finales beslist via een 4-3 overwinning. Ten gunste van Davy en Barry welteverstaan en die te sterk waren voor respectievelijk Levi en Kevin. Voor Davy van der Zande betekende dit de vierde dagfinale in evenveel deelnames.

 

In de verliezersronde ging het deze keer uiteindelijk tussen Leon Kellenaars, Deniz Mischier, Anthony van de Laar en Leander Meijers. De halve finales leverde Deniz (3-0 winst op Anthony) en Leander (3-2 overwinning op Leon) op als finalisten. Het werd net als afgelopen week een serieuze troostfinale die over het maximale aantal legs ging en uiteindelijk met 3-4 gewonnen werd door Deniz Mischier.

 

De finale betekende min of meer een thuiswedstrijd voor Davy van der Zande die dit ook liet zien in de wedstrijd waarin hij tegenstander Barry Zander kansloos liet. Gelukkig mocht Barry nog een leg winnen waarmee een totale vernedering via een whitewash nederlaag werd voorkomen. Voor Davy dus opnieuw een dagzege waarbij de enige tegenvaller bestond uit het feit dat de Mysterie Box gesloten bleef omdat de winnende 156 niet gefinished werd.

 

Uitslag kwalificatie dag 5; 1. Davy van der Zande 2. Barry Zander 3. Kevin Verbakel en Levi Frauenfelder.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatie dag 6 van de Oranjebar Super Ranking 27 wordt gespeeld op dinsdag 31 juli 2018. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK