Oranjebar Super Ranking #25; zegereeks Jermaine Wattimena doorbroken door Yoeri Duijster

Yoeri Duister pakt tweede dagzege in de 25e editie OSR en stopt zegereeks Jermaine Wattimena op 8e speeldag. Mysterie Box blijft opnieuw dicht. Gian van Veen wint verliezersronde.

 

De 25e editie van de Oranjebar Super Ranking was afgelopen dinsdag inmiddels aangeland bij speeldag acht en wederom kon een groot aantal deelnemers worden genoteerd; deze week waren er 24 deelnemers. Twee dagen na de Dutch Open zijn er dus nog steeds voldoende dartspelers die er geen genoeg van kunnen krijgen. Een van de mogelijke prijzen ging er opnieuw niet uit; de Mysterie Box bleef dicht bij gebrek aan de winnende 154 finish. Taco van de Boogaard was er met 150 het dichtste bij in de buurt maar bleef met lege handen achter.

 

Na de groepsfase stonden deze week Oswin Streden, Ruud Tuijtelaars, Yoeri Duijster, Ed van Dael, Kevi Verbakel, Tharsissia Werinussa, Jermaine Wattimena en Axel Goverde in de kwartfinale. Hierin viel het doek voor Ruud, Ed, Tharsissia en Axel. Vervolgens wist Yoeri met 4-1 eenvoudig van Kevin te winnen en walste Jermaine met 0-4 over Oswin heen zodat we voor de derde keer tijdens deze reeks kwalificatiedagen een finale tussen Jermaine Wattimena en Yoeri Duijster kregen voorgeschoteld.

 

In de strijd om de troostprijs zagen we deze week opnieuw een dame en drie heren in de halve finales. Paul Hendrix was hierin via 3-1 winst verantwoordelijk voor de uitschakeling van Lincy Gloudemans en veroverde Gian van Veen een finaleplaats door met dezelfde cijfers te winnen van Erik van Manen. In de aansluitend gespeelde finale  moesten beide heren tot het gaatje voordat Gian aan het langste eind trok en de winst met 4-3 voor de neus van Paul  wegkaapte.

 

De finale om de dagzege tussen Jermaine Wattimena en Yoeri Duijster moest het klapstuk van de avond worden. Zowel Jermaine als Yoeri hadden deze avond al laten zien in goede doen te zijn getuige het aantal maximale scores (8 en respectievelijk 9 stuks) zodat de toeschouwers er eens goed voor gingen zitten. Het werd echter geen lange wedstrijd voordat bleek dat Yoeri deze keer met de winst van de oche zou lopen. Jermaine wist wel twee legs naar zich toe te trekken maar het was toch vooral Yoeri die dominant was en die terecht met 5-2 de winst pakte.

 

Uitslag kwalificatie dag 08; 1. Yoeri Duijster 2. Jermaine Wattimena 3. Kevin Verbakel en Oswin Streden.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Aanstaande dinsdag 13 februari 2018 zal er wegens het CARNAVAL geen OSR-kwalificatiedag worden gespeeld. De eerstvolgende kwalificatiedag (nummer 9) van de Oranjebar Super Ranking 25 (met speciale jubileum prijzen) vind plaats op dinsdag 20 februari 2018 gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK