Oranjebar Super Ranking #22; Patrick Morelissen Veni Vidi Vici

Patrick Morelissen winnaar van tweede speeldag OSR met extreem sterk deelnemersveld. Yoeri Duijster wordt Runner Up. Nummer Mysterie Box wordt niet gefinished. Troostprijs wordt gewonnen door Levi Frauenfelder ten koste van Oswin Streden.

 

De tweede speeldag van de 22e editie van de Oranjebar Super Ranking ging afgelopen dinsdag van start met maar liefst 28 spelers.

Een gemêleerd deelnemersveld met een aantal echte topspelers, vier dames, een drietal jeugdtalenten, een aantal subtoppers en natuurlijk liefhebbers verschenen aan de oche in de jacht op punten voor kwalificatie voor de finaledag.

 

Met 6 groepen werd begonnen waaruit de beste nummers 1 en 2 overbleven voor het hoofdtoernooi en de overige spelers konden kiezen om deel te nemen aan een toernooi voor de troostprijs. Van de twaalf overgebleven spelers bleven er vervolgens acht over voor de kwartfinale, waarna de laatste schifting plaatsvond en de vier sterkste van deze avond via een halve finale voor een finaleplaatsen daarna de dagzege konden strijden.

 

De kwartfinalisten waren; Jermaine Wattimena (vijf keer 100+ finish), Leon Kellenaars, Patrick Morelissen, Davy van der Zande, Yoeri Duijster, Wouter Vaes (zijn 157 finish was hoogste van de avond), Bjorn Brans en Gino Vos. Van dit achttal bleven Yoeri, Gino, Patrick en Davy over voor de halve finale.

 

In de halve finale viel het doek voor Davy (goed voor een 145 finish en 8×180) die met 2-4 het onderspit delfde tegen Yoeri Duijster die in goeden doen is getuige zijn zeer goede resultaten tijdens de IoM Pokerstars Open en HAL Open. Ook voor Gino eindigde het avontuur in deze ronde waarin hij met 1-4 werd verslagen door Patrick.

 

In de verliezersronde ging de finale tussen Oswin Streden en Levi Frauenfelder. Oswin wist zijn halve finale met 3-0 te winnen van Paul Hendrix en Levi was met 1-3 te sterk voor Randy Oosterbruggen. De finale tussen jong(Levi) en oud(Oswin) ging met 4-1 naar de jeugdinternational.

 

De finale van het hoofdtoernooi was eindelijk weer eens een echte finale waarbij het verschil tussen winst en verlies werd bepaald door details. Zowel Yoeri Duijster als de latere winnaar Patrick Morelissen lieten zich van hun beste kant zien en de legs werden dan ook tot 3-3 netjes tussen beide spelers verdeeld. Patrick was de eerste die een break wist te forceren waarna via het behoud van zijn eigen leg de 3-5 overwinning gevierd kon worden. Yoeri nam zijn verlies sportief op en koesterde zijn  Runner Up plaats.

 

Uitslag kwalificatie dag 2; 1. Patrick Morelissen 2. Yoeri Duijster 3. Davy van der Zande en Gino Vos.
Beste dame; Heidi Schijven-van Hoof

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatie dag 3 van de Oranjebar Super Ranking 22 wordt gespeeld op dinsdag 28 maart 2017. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK