Oranjebar Super Ranking #19; Yoeri Duijster pakt laatste dagzege op weg naar finaledag

Winst in laatste kwalificatiedag naar Yoeri Duijster. Daan Groen Runner Up.   Kandidaten voor de finaledag zijn bekend. Winst in verliezersronde gaat naar Ruud Thijssen ten koste van Anneke Kuijten.

 

Op de laatste kwalificatiedag van de negentiende editie van de Oranjebar Super Ranking deden 20 deelnemers een laatste poging om zich te kwalificeren voor de finaledag. Voor sommige betekende dat een vierde deelname en voor anderen ging het om het behalen van net dat ene resultaat waardoor er voldoende punten konden worden verzameld om te eindigen bij de eerste 16 of op de reservelijst van 3 spelers indien een of meerdere van de gekwalificeerde spelers zou zijn verhinderd om deel te nemen.

 

De groepsfase ging zoals zo vaak in een rap tempo en resulteerde dankzij de vier groepen in 10 spelers die voor de dagzege mochten gaan; Hermie van Orsouw, Ruud Tuijtelaar, Freddy Snyders, Yoeri Duijster, Daan Groen, Mark Giepmans, Dhanes Misier, Brian Snyders,Mike Bijkens en Gerwin Spanjer waren de mannen die het mochten proberen.

 

In de halve finales waren Yoeri, Mike, Daan als laatste vier over vanhet eerdere tiental waarna Yoeri verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Mike (4-3) en Gerwin het onderspit delfde tegen Daan (3-4).

 

De verliezersronde was ook begonnen met tien spelers en hier stonden uiteindelijk Ruud Thijssen, na een 3-0 zege in de halve finale op Jan Geven, en Anneke Kuijten , via een 3-2 halve finale overwinning op Oswin Streden, tegenover elkaar voor de troostprijs. Anneke lijkt op de weg terug en maakte het Ruud erg moeilijk in een schitterende finale die tenslotte toch met 3-4 in het voordeel van Ruud Thijssen zou eindigen.

 

De finale van het hoofdtoernooi tussen Yoeri en Daan eindigde daarentegen in een dramatisch 5-0 verlies voor Daan Groen en het enige positieve aan deze wedstrijd was dat Yoeri Duijster een ‘whitewash’  overwinning op zijn cv kan bijschrijven Met het gooien van de meeste maximum scores (7x) en de hoogste finish (160) tijdens deze avond kon echter wel worden geconcludeerd dat de beste had gewonnen.

 

Aanstaande dinsdag 30 augustus zal de finaledag worden gespeeld waarvoor onderstaande spelers en reserves gekwalificeerd zijn;

 Davy van der Zande  Niels Jansen
 Yoeri Duijster  Mike Bijkens
 Daan Groen  Freddy Snijders
 Gino Vos  Gian van Veen
 Wouter Vaes  Randy Oosterbruggen
 Bjorn Brans  Oswin Streden
 Hermie van Orsouw  Peter van den Broek
 Kevin Verbakel  Roger Janssen
Reserves
 Brian Snijders
 Mark Giepmans
 Ruud Tuijtelaars

 

Uitslag kwalificatie dag 12; 1. Yoeri Duijster 2. Daan Groen 3. Mike Bijkens en Gerwin Spanjers.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK